Dersimli aileye ırkçı saldırı

Yurt Dışı Haberleri —

Irkçlık

Irkçlık

  • Almanya’nın Saarbrücken kentinde yaşayan Dersimli aile, Alman ırkçılarının hedefinde. Geçen sene bir Alman ırkçının saldırısına uğrayan O.C.’nin evi geçtiğimiz günlerde yeniden bir kez daha hedef oldu.

ARJÎN NUJÎN/SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde yaşayan Dersimli aile, Alman ırkçılarının hedefinde. Geçen sene bir Alman ırkçının saldırısına uğrayan O.C.’nin evi geçtiğimiz günlerde yeniden bir kez daha hedef oldu.

Dersimli 27 yaşındaki genç, Eylül 2023’te 40 yaşlarındaki bir Alman ırkçısının saldırısına uğramıştı. Farklı halklardan iki kişiye daha saldıran şahıs hakkında tüm olaylardan, birleşik bir dava açıldı. Şubat ayında tüm mağdurlar savcılık tarafından dinlendi. Hazırlanan iddianamede üç ayrı ırkçı saldırıyı düzenleyen bu kişinin tutuklanması talep edildi. Mahkeme süreci devam ediyor.

Evleri hedef seçildi

Dersimli ailenin evi geçtiğimiz günlerde de ırkçı saldırının hedefi oldu. Ailenin yaşadığı evin kapısına ırkçı ifadelerin yazılı olduğu bir sticker yapıştırıldı. O.C. fotoğrafı çektikten sonra stickeri yırttı. İki saat sonra olayın tekrarlandığını ve ikinci bir stickerin yapıştırıldığını fark eden Dersimli genç polise başvurdu. Çevredeki evlerin içinde sadece Dersimli ailenin evine sticker yapıştırıldığını belirleyen polis, saldırının Eylül ayındaki saldırıyla bağlantılı olabileceği yönünde tutanak tuttu.

Irkçılardan korkmuyoruz

Baba Zülfü C. son dönemde Avrupa’da gelişen ırkçılık dalgasıyla birlikte bir korku yaşatılmak istendiğine dikkat çekti. Ne geçmişte oğluna yapılan saldırıdan ne de evlerine yapılan saldırıdan dolayı korkmadıklarının altını çizen Zülfü C. “Sonuna kadar yasal yolları kullanarak mücadele edeceğiz. Irkçılar hakkettikleri cezayı alana kadar olayın da başvurularımızın da takipçisi olacağız” diye ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.