Sesimiz duyuluncaya kadar

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları Paris’te ‘İmralı tecridine son, Önder Apo’ya özgürlük’ yürüyüşü düzenledi, İtalya’nın 3 kentinde de dayanışma etkinlikleri yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-Bel banliyösünde, İmralı soykırım sistemini protesto ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş ve miting yapıldı. Villiers-le-Bel ve Drancy halk meclislerinin organizasyonu ile “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, Villiers-le-Bel garı önünde başlayıp Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde son buldu.

Yürüyüşe katılanlar tecride ilişkin hazırlanan bildirileri dağıttı, Fransız kamuoyuna dönük bilgilendirme yaparak, İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin mutlak tecrit karşısında tutum gösterip harekete geçmesini istedi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde sona eren yürüyüş sonrası miting düzenlendi. Miting, Dersim’de 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zîlan (Zeynep Kınacı) şahsında özgürlük şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Mitingde Villiers-le-Bel Demokratik Halk Meclisi adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bilindiği gibi Önder Apo'dan 40 aydır haber alınamıyor. Her zaman söylediğimiz gibi bir halkın önderi esaret altındaysa o halk da tutsaktır, esaret altındadır. Çünkü Önder Apo bizim özgürlük umudumuzdur. Önderimiz özgürleşene kadar, sesimizi CPT'ye duyurana kadar sesimize ses katıp alanlarda olmaya devam edeceğiz” denildi.

İtalya’nın 3 kentinde etkinlikler

İtalya'nın Mantova, Parma ve Reggio Emilia kentlerinde Rete Kurdistan Italia (Kurdistan ile dayanışma ağı) öncülüğünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Organizasyon ve katılımcılarının büyük çoğunluğunun İtalyalardan oluşan etkinliklerde Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırganlığı ve Kurdistan’da direniş tartışıldı, ilginin yoğun olduğu etkinlikler gece geç saatlere kadar sürdü.

Rete Kurdistan Mantova’nın düzenlediği etkinliğe Gazeteci Murat Çınar katılarak, Türk devlet sömürgeciliği ve Kurdistan'da direniş konuları üzerine bir konuşma yaptı. Parma’daki etkinlik ise, “Şengal’in Işığı” (La Luce Şengal) kitabının yazarı Sara Lucaroni ile Rete Kurdistan Italia sözcülerinden Serkan Xozatlı’nın katılımı ile gerçekleşti. DAİŞ çetelerinin Êzidî toplumuna yönelik gerçekleştirdiği soykırımı konu alan kitap büyük ilgi gördü. Soykırım girişiminin Türk devleti tarafından tüm Kürdistan halkına dayatıldığını dile getiren Xozatlı, dayanışma çağrısı yaptı.

Reggio Emilia kentinde düzenlenen etkinliğe Gazeteci ve Araştırmacı Alessia Manzini ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Koordinasyonu’nda yer alan Francesca telefon ile katılım sağlayarak, Kuzey ve Doğu Suriye’deki genel durum üzerine kapsamlı değerlendirmede bulundu. ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.