Kriminalizasyona karşı mücadelede

Yurt Dışı Haberleri —

CDK-F 10. dönem ara kongresi

CDK-F 10. dönem ara kongresi

  • Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) 10. dönem ara kongresini 18 merkezden meclis ve komün temsilcisi 300 delegenin katılımı ile Paris’te gerçekleştirdi. Kongreye Fransız seçilmişler ve siyasi temsilciler de katıldı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) 10. dönem ara kongresini başkent Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde 300’e yakın delegenin katılımı ile gerçekleştirdi. Kongrede, Türk devletinin soykırım saldırıları ve Fransa’nın kriminalizasyon politikalarına karşı mücadele edileceği belirtildi.

Fransa’nın 18 merkezinden meclis ve komün üyesi delegenin katıldığı ara dönem kongresine, 19. Bölge Belediyesi Başkan Yardımcısı François Béchieau, Fransa Senatosu Üyesi Rémi Féraud, Paris Milletvekili adayı Pouria Amirshahi, Paris Belediye Meclis Üyesi Geneviève Garrigos ve 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard da katıldı.

Paris şehitleri

Kongrenin yapıldığı salona Paris’te katledilen Kürt devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evîn Goyî, Mîr Perwer, Abdurrahman Kızıl ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve “Ji Abdullah Öcalan re azadî ji pirsgirêka kurd re çareseri” yazılı pankart asıldı. Şehit Şexmûs Milazgir şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşu  ardından CDK-F eşbaşkanları Şahin Polat ve Xanê Akdoğan’ın delege ve konukları selamladı.

CDK-F ara dönem kongresine katılan Fransız seçilmişler ve dost kurum temsilcilerinin de söz aldığı toplantı, Fransa ve Kurdistan’daki siyasi gelişmelerin değerlendirilmesi gündemi ile sürdü.

 

 

Temel gündem Abdullah Öcalan

Kongrede, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin mutlak suretle başarıya ulaşılması temel gündemi oluşturdu. Bakurê Kurdistan’da irade gaspına karşı halkın tutumunun selamlandığı kongrede, bu direnişin Türk devletinin her alandaki soykırım saldırılarına karşı daha fazla geliştirilmesinin önemine değinildi.

Saldırılara cevap olacağız

CDK-F ara dönem kongresinde, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik kimyasal silah saldırıları, Kürt halkının onuruna karşı işlenmiş bir soykırım suçu olarak değerlendirildi. Yeni dönemde temel hedefin, saldırılar karşısında gerilla etrafında kenetlenmek olduğu kaydedildi. Fransa'nın Kürt soykırımını destekleyen politikalarının da teşhir edildiği kongrede, Türk devletinin mesnetsiz ve uydurma gerekçelerle sunduğu dosyaların bahane edilerek Kürt yurtseverlerin evlerinin basılması, kurumlarının kriminalize edilerek meşru mücadelesinin bastırılmak istenmesine karşı yeni dönemde sonuna kadar mücadele edileceği belirtildi.

Kürt halkının meşru savaşı

Kongrede, “Kürt halkı meşru bir savaş yürütmektedir. Dünyanın her tarafında Türk devletinin faşist yönelimlerine karşı meşru bir direniş ortaya koymuştur. Yeni dönemde de üzerimize düşen görev ve sorumluluklar temelinde meşru mücadelemizi daha fazla yükseltip Kurdistan halk devriminin etrafında daha fazla örgütleneceğiz” mesajı verildi.

Toplantı, yeni dönemde seçilen komisyon üyelerinin halkı selamlamasından sonra “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.