1 Kirpi havadan vuruldu

.

.

  • Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap, Metîna ve Xakurkê’de eylemler gerçekleştirdi; 2 MOBESE sistemi imha edildi, 1 Kirpi tipi zırhlı araç darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Heftanîn Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 23 Ağustos saat 15.00’te Girê Qesrokê alanındaki 1 MOBESE kamerasını imha etti.

* Girê Qesrokê alanındaki 1 MOBESE kamerası da saat 16.00’da vurularak imha edildi.

Xakurkê Bölgesi

* Girê Koordîne alanındaki Türk askerleri, 22 Ağustos saat 09.00’da iki kez ağır silahlarla vuruldu.

Şehîd Delîl Batı Zap

* Sergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler Şehîd Axîn Mûş Birliği tarafından 20 Ağustos saat 18.10’da hava araçlarıyla hedeflenerek vuruldu; 1 Kirpi tipi zırhlı araç darbelendi. Türk ordusunun kayıpları netleştirilemedi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 22 Ağustos saat 17.33 ve 17.50’de ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 23 Ağustos saat 06.25’te ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 25 Ağustos saat 11.00’da ağır silahlarla vuruldu.

* Sergelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 24 Ağustos saat 02.00’de ağır silahlarla vuruldu.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 23 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Türk savaş uçakları, 22–26 Ağustos tarihleri arasında Garê'nın Girê Kun, Bêbadê ve Şikeftiyan alanlarını 6 kez; Xakurkê'nın Xinêreya Jor, Berbizinê, Şehîd Bêrîtan, Şehîd Şerîf ve Sinînê alanlarını 16 kez; Metîna'nın Bêşîlî Direniş Alanı'nı 1 kez; Qendîl'ın Girê Şehîd Cihan alanını 1 kez bombaladı.

* Metîna'nın Serê Metîna ile Xakurkê'nın Şehîd Bêrîtan alanları, 23 ve 25 Ağustos’ta helikopterlerle de bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Bir grup genç, gerillaya katıldı

Bir grup genç, PKK’nin çağrısına uyarak gerillaya katıldı.

İşgal saldırılarına karşı koymak ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin çağrısına cevap olmak amacıyla gerilla saflarına katılan gençler, açıklama yaptı. ANF'deki görüntülü açıklamada, şunlar ifade edildi: “Kurdistan’da kadına ve gençliğe yönelik kirli bir savaş yürütülüyor. Rêber Apo’ya yönelik tecritle toplumumuz 40 yıl önceki karanlık ve köleliğe mahkum edilmek ve bu şekilde yok edilmek isteniyor. Faşist Türk rejiminin bugün Kurdistan toprakları üzerinde her yönlü soykırım saldırılarında bulunduğunu görüyoruz. Kürt halkının kurtuluş mücadelesini boşa çıkarmak için dili, kültürü, kimliği ve en son halayı yasaklanıyor. Ekmeksiz susuz olur ama dilsiz, kültürsüz, kimliksiz olunamayacağını biliyoruz.

Bu temelde bizler, ihanete, ajanlığa ve işgalciliğe karşı PKK’nin çağrısına cevap olmak amacıyla Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katıldığımızı duyuruyoruz. Kürt halkının kızları ve oğullarına çağrımızdır; gelin, ihanetçi çizgiye ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı halkımızın kimlik ve varlık savaşı için gerilla saflarına katılın. İşgalci düşmana karşı kanımızın son damlasına savaşacağımıza, özgürlüğü elde etmek için mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.