16 gün geçti, termal kamera yeni getirildi

Kadın Haberleri —

Rojin Kabaiş için eylem

Rojin Kabaiş için eylem

  • Wan’da kaybedilen Rojin Kabaiş’in bulunması için arama yapılan bölgeye termal kameralar günler sonra getirildi. İHD'li Ayten Kıran, “Rojin, en güvenli olması gereken yerde kayboldu. Aramalar yeteli değil, baştan sona ihmal ve şaibeler var” dedi.

Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet ve katliamlar artarak devam ederken, 27 Eylül’den bu yana haber alınamayan Wan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’in (21) akıbetine dair soru güncelliğini koruyor. Üniversite eğitimi için Amed’den Wan’a gittikten iki sonra kaybolan Kabaiş’ten 16 gündür haber yok.

 

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Wan Şube Yöneticisi Ayten Kıran, Kabaiş’in kaybolmasında ihmal ve şaibe olduğuna, yurt müdürü ve rektörün kendilerini sorumlu görmediklerine işaret etti. Kıran, MA’ya şu bilgileri verdi: “Suda kaybolmasının neredeyse imkansız olduğunu biliyoruz. Çünkü gölde su yüzeyine çıkmanın 8-10 gün arası bir vakti var. Öyle olsaydı çoktan çıkardı. Birkaç defa arama çalışmalarının olduğu yere gittik ve aramaların yeterli olmadığını gördük. Baştan itibaren Kabaiş’in kaybolmasıyla ilgili ihmal ve şaibeler var. Bu genç kadın, en güvenli olması gereken yerde kayboldu. Bunu nasıl açıklayacaksınız?”

Baştan savma arama

Emniyetin Kabaiş’in en son kimle görüştüğü, neler yaşadığı sorularının cevabını bulmasıgerektiğini kaydeden Kıran, “Umarım herhangi bir taşın altında, herhangi bir vadide, herhangi bir çukurda Rojin’in cansız bedenine ulaşmayız. Dalgıçlar gölde Rojin’i arıyor ve bir iki gün önce de termal kameraların getirildiğini öğrendik. Madem böyle bir teknik vardı elinizde niye ilk günden itibaren getirmediniz? Riskli görülen ilk günlerde termal kameralar kullanılsaydı belki şimdi daha farklı olurdu. Devlet insanlarını korumakla yükümlü. Siz sürekli ‘teknik prosedür’ derseniz bu işin altından kalkamazsınız” dedi. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.