4 mobesse imha

Gerilla hava savunma

Gerilla hava savunma

  • İşgalci Türk ordusuna ait 4 mobesse kamerası imha edildi, 1 helikoptere müdahale edildi, 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun işgal saldırıları ve bombardımanına karşı gerillalar tarafından gerçekleştirilen eylemlere dair şu detayları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

* 28 Temmuz saat 16:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

* 29 Temmuz saat 17:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* 28 Temmuz saat 09:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

* 28 Temmuz saat 22:05’te Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki helikopterlere güçlerimizce müdahale edildi.

* 29 Temmuz saat 09:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

* 29 Temmuz saat 20:10’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

25 kez bombaladı

* 27-30 Temmuz arasında Qendîl bölgesinin Qada Newrozê alanı 1 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Şehîd Hawar, Şehîd Şerîf, Sinînê alanları 12 kez, Garê bölgesinin Şehîd Aslan, Zêvkê, Zengil, Yekmalê, Spîndarê, Kanî Sarkê alanları 6 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Bêşîlî Direniş Alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez olmak üzere; toplam 25 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 27 ve 29 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı ile Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Dêrin peşmergeleri: Gerillayı sahiplenelim

Başûrê Kurdistan’ın Germiyan bölgesindeki dêrin peşmergeleri, Türk devleti ve KDP ortaklığıyla gerçekleşen işgal saldırılarına tepki gösterdi. Rojnews’e konuşan dêrin peşmergesi Hewrê Peşrew, saldırıların NATO’nun da bilgisi dahilinde olduğuna dikkat çekti. Peşrew, “PKK’yi bahane eden Türk devletinin asıl amacı Kurdistan Bölgesi’ni işgal etmektir. Türk devleti bir NATO üyesidir. Kürtlerin bu meseleyi akıllıca ele alması ve Irak hükümetini bir tavır almaya zorlaması gerekiyor” dedi.

KDP bir kez daha teslim etti

Dêrin peşmergesi Salih Mahmut da herkesin işgal saldırılarına karşı çıkması ve gerillayı sahiplenmesi gerektiğini ifade ederek “Çünkü PKK, tüm Kürtlerin çıkarı için mücadele ediyor. Şu anda Irak, Kürtlerin Türkiye karşısında zayıflamasını istiyor. KDP, bir kez daha topraklarımızı Türkiye’ye teslim ediyor” ifadelerini kullandı. Salih Mahmut, sözlerini şöyle noktaladı: “Eğer Türkiye Bölge’yi işgal ederse Bölge’nin kurtarılması çok zor olacaktır. Topraklarımızı ve ülkemizi savunmalıyız. Bizler istersek Türkiye’nin topraklarımızı işgal etmesini engelleyebiliriz.” GERMİYAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.