6 rehine ölü bulundu

Dünya Haberleri —

  • İsrail, Gazze'de Hamas'ın elinde rehin tutulan altı kişinin cansız bedenine Refah yakınlarındaki bir tünelde ulaştı. Söz konusu altı kişiden beşi, 7 Ekim sabahı Nova Müzik Festivali'nden kaçırılmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde tutsak olan altı kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi. Ordu tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, askerlerle birlikte İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'e bağlı bir ekibin, cesetleri Cumartesi günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti yakınlarında bir tünelden çıkardığı aktarıldı. Rehinelerin çok kısa süre önce öldürülmüş olduğu açıklandı. Açıklamaya göre cesetlerine ulaşılan ele geçen kişilerin adları şöyle: Carmel Gat, Eden Yeruşalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, gazetecilere verdiği brifingde "İlk tahminlerimize göre, onlara ulaşmamızdan kısa süre önce Hamas teröristleri tarafından gaddarca öldürüldüler" ifadelerini kullandı.

Altı kişiden beşinin, Hamas'ın İsrail topraklarına saldırdığı 7 Ekim 2023 sabahı, İsrail'in güneyindeki Nova Müzik Festivali'nden kaçırılan kişiler olduğu belirtiliyor. İsrail ordusunun açıklamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Rehinelerin ve Kayıpların Aileleri Forumu adlı İsrailli oluşum, Netanyahu hükümetine bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. Forum tarafından yapılan açıklamada, "Gecikmeler, sabotajlar ve bahaneler olmasa, bugün ölüm haberini aldığımız insanlar belki de hayatta olacaklardı" ifadeleri kullanıldı. REFAH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.