6284’ü biz yazdık, biz uygulatacağız

Kadın Haberleri —

6284 sayılı kanun

6284 sayılı kanun

  • Kadınlar, 6284 sayılı kanunun etkin uygulanması için mahalle mahalle, sokak sokak bir dizi etkinlikler yapacak. KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, ‘Biz yazdık biz uygulatacağız. 6284 için seferberliğe’ kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), kadınların kazanımlarına göz diken iktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesinin ardından hedef aldığı 6284 “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”u için seferberlik kampanyası başlattı. Kampanya “Biz yazdık biz uygulatacağız. 6284 için seferberliğe” şiarıyla yapılacak.

KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, 6284 sayılı yasanın kadın ve feminist hareketin kitlesel eylemler yaparak verdikleri mücadele sonucu elde edilen bir kazanım olduğuna dikkati çekti. Kanunun etkin bir şekilde uygulatmak için seferberlik başlattıklarını dile getiren Ataselim, seferberlik kapsamında 6284 sayılı kanun ile ilgili eğitimler yapacaklarını ve davaları takip edeceklerini de aktardı.

 

Ellerimiz kavuşsun

MA’ya konuşan Ataselim, kampanyayı başlatma süreçlerine dair ise şunları söyledi: “Kadınlar hayattayken gerçekten korunuyor olmalarını sağlamak mümkün. Nitekim 6284 sayesinde hayata tutunan çok kadın arkadaşımız var. ‘Neden şimdi bütün kadınlar için el birliği verip seferber olmayalım?’ diye düşündük. Ellerimiz birbirine kavuşsun. Kadınları çevrelemeye çalışırken siyasi iktidar; karanlığıyla, gerici fikirleriyle, erkeğin reis olduğu aileleriyle kadınları kuşatmaya çalışırken bizim buluşan ellerimiz 6284’ü etkin bir şekilde uygulatarak kadınları kuşatsın demek istiyorum. Bu yüzden herkesi seferberliğe davet ediyorum.”

 

Herkes bir parçası olmalı

Kadın Meclisleri Temsilcisi Nuran Karahan ise kampanya kapsamında neler yapacaklarına dair şunları söyledi: “6284 için her yerde; mahallelerde, üniversitelerde, bütün illerde birlikte herkesi seferberliğe çağırabilmek için paneller, buluşmalar, toplantılar düzenleyeceğiz. Ve herkesi aslında bu seferberliğin bir parçası olmaya çağıracağız. Eğer böyle bir cephe yaratıp, kuvvetli bir saf oluşturabilirsek ve bütün bu perspektifi geniş bir kitleyle anlatabilir ve uygulanması için mücadelesini verebilirsek işte o zaman kadınların öldürülmeyeceği, şüpheli ölümlerin olmayacağı, şiddetin olmadığı bir gelecek kurabiliriz.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.