80 cente çalışma zorunluluğu

Dünya Haberleri —

Mültecilere 80 sente çalışma zorunluluğu

Mültecilere 80 sente çalışma zorunluluğu

  • Almanya'nın Saale-Orla Belediyesi, şubat ayında mültecilerin saatlik 80 cent ücretle çalıştırılmasını zorunlu hâle getirdi.

Thüringen eyaletine bağlı Saale-Orla Belediyesi mültecilerin vasıfsız işlerde çalıştırılması ile dil becerisi kazanacağını söyleyip, onlar için çalışmayı zorunlu hale getirdi. Bu uygulamayla 150 mültecinin sokak temizliği, çim biçme, kar küreme gibi işlerde çalışması hedeflendi. Saale-Orla İlçe Kaymakamı Christian Herrgott, mültecilerin topluma katkı sağlaması ve dil becerilerini geliştirmesi için bu uygulamanın önemli olduğunu savundu.

Çalışmak istemeyen gitti
Herrgott, 6 ay boyunca yapılan bu uygulamada, 100 mültecinin çeşitli işlerde görevlendirildiğini, 20 mültecinin ise sanayi şirketlerinde çalışmaya başladığını belirtti. Ayrıca, çalışmayı reddeden 7 mültecinin sosyal yardımlarının düşürüldüğü ve bazı mültecilerin bölgeden ayrıldığı veya gizlendiği bildirildi.
Thüringen CDU, bu uygulamanın tüm eyalette yaygınlaştırılması çağrısında bulundu. CDU’nun Thüringen adayı Mario Voigt, uygulamanın başarısını vurgulayarak mültecilere çalışma zorunluluğunun eyalet genelinde hayata geçirilmesini destekledi. Öte yandan, Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, mültecilerin zorunlu çalıştırılmasının sürdürülebilir bir çözüm olmadığını belirterek, işgücü piyasasına entegrasyonun farklı yöntemlerle sağlanması gerektiğini ifade etti. THÜRINGEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.