Alabora olan teknedekilerin çoğu Kürt

Dünya Haberleri —

İtalya açıklarında alabora olan tekne

İtalya açıklarında alabora olan tekne

  • İtalya’nın güneyinde göçmenleri taşıyan bir tekne alabora oldu. 51 kişinin sağ kurtarıldığı, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 60’dan fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Teknede yer alan göçmenlerin çoğunun Kürt olduğu iddia ediliyor.

İtalya Sahil Güvenliği,  İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinin yaklaşık 220 kilometre doğusunda bir yelkenli teknenin batmasının ardından çok sayıda düzensiz göçmenin kayıp olduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik, yelkenli teknenin İtalyan ve Yunan arama kurtarma bölgelerinin kesiştiği uluslararası sularda ilk olarak bir Fransız teknesi tarafından tespit edildiğini açıkladı. Alabora olan tekneden 51 kişi kurtarılırken, 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 51 kişinin ise kayıp olduğu bildirilirken, Avrupa’dan Geri Dönen Göçmenler Derneği teknede bulunanların çoğunun Kurdistanlı olduğunu iddia etti.

Akdeniz dünyanın en ölümcül göç rotası. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2014 yılının ilk ayından günümüze 23 bin 500'den fazla göçmen Akdeniz sularında ya boğularak hayatını kaybetti ya da kayboldu. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.