Ancak faşistler yapar

Yurt Dışı Haberleri —

Govend

Govend

  • Pyrenneli sanatçı Yohann Villanau, Kürtçe halay çektikleri için tutuklananlarla dayanışma için etkinliğe katılıp Kürtçe şarkı söyledi. Villanau: “Müzik ve dans ancak faşist bir sistemde yasaklama ve baskı gerekçesi olur”

ERCAN JAN AKTAŞ

Fransa'nın Pyrenne Atlantik bölgesinde Türkiye'de son  günlerde Kürtçe müzik eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alınan, tutuklanan Kürtler ile dayanışma amacıyla müzikli, halaylı dayanışma çağrısı yapıldı. DEM Partinin Kurdistan ve Türkiye için yaptığı govendli çağrıya Fransa’da yaşayan Kürtler ve Fransız dostlar ses verdi.

Pyrenne'li ses ve sahne sanatçısı Yohann Villanua sahne aldığı aldığı etkinlikte Kürtçe stran söyleyip Kürtçe eğlendi. Sanatçı Villana Zimane Kurdî, Keleşo, Cane Cane parçalarını çalıp söyledi. Portorikalı, Gabonlu, Fransız, Basklı ve Kurdistanlılar birlikte halay çekip şarkı söyledi.

Yohann Villanau etkinlik sonrası gazetemize; “Bir sanatçı ve müzisyen olarak böylesi bir uygulamayı kabullenmekte zorlanıyorum. Müzik ve dans ancak faşist bir sistemde yasaklama ve baskı gerekçesi olur. Gözaltı ve tutuklamaları kınıyor ve baskılara karşı başta sanatçılar olmak üzere, bütün insanları dayanışmaya çağırıyorum" dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.