Aztek kafatası kulesi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Aztek kafatası kulesi

Aztek kafatası kulesi

  • Arkeologlar, Meksika'da 1400'lere tarihlenen bir Aztek kulesinin yeni bölümlerinde 119 insan kafatası daha buldu. Bu kule, 1486 ile 1502 yılları arasında inşa edilen üç aşamalı bir yapının parçası olarak kabul ediliyor.

Bulunan kafatasları, dairesel bir şekilde üst üste ve içe dönük olarak yerleştirilmiş. Uzmanlar, bu düzenlemenin ortasında ne olduğundan emin değil, ancak kesilen kafaların ölümden hemen sonra raflarda sergilenmiş olabileceği, ardından etleri çürüyünce harçla birleştirildikleri düşünülüyor.

Mart ayında ekip, yaklaşık 4.7 metre çapında olan kulenin cephesini ve doğu kısmını ortaya çıkardı. Bulunan kadın, çocuk ve erkek kafatasları, Aztek İmparatorluğu'ndaki insan kurban etme uygulamaları hakkında yeni sorular ortaya çıkardı.

Aztekler, 14. ve 16. yüzyıllar arasında Orta Meksika'nın büyük bir bölümüne hakim oldular ve 1521'de İspanyol fatih Hernán Cortés liderliğindeki işgalciler tarafından başkentleri Tenochtitlan ele geçirildi.

Kulenin, Tenochtitlan’ın koruyucu tanrısı Huitzilopochtli'nin şapelinde duran kafatasları koleksiyonu Huey Tzompantli'nin bir parçası olduğuna inanılıyor.

Arkeolog Raul Barrera, bazı kafataslarının savaşçılara ait olup olmadığını kesin olarak söylemenin mümkün olmadığını, ancak bunların tanrılara sunulmuş kutsal nesneler veya tanrıların kişileştirilmiş halleri olduğunu ifade etti.

Bu yapı, modern Mexico City’nin tarihi bölgesinde yer alan Aztek başkenti Tenochtitlan’ın ana tapınaklarından Templo Mayor’un bulunduğu alanda yer alıyor. Şimdiye kadar bu bölgede 600’den fazla insan kafatası bulundu ve bu keşif, Meksika’nın son yıllardaki en önemli arkeolojik buluşlarından biri olarak kabul ediliyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.