Baba ve oğulları uğurlandı

Mubin, Muhammed ve Muzaffer Hüseyin Xidir cenaze töreni

Mubin, Muhammed ve Muzaffer Hüseyin Xidir cenaze töreni

  • Türk devletinin önceki gün SİHA ile hedef aldığı araçlarında katlettiği Muzaffer Hüseyin Xidir ile 12 ve 15 yaşındaki oğulları Mubin ve Muhammed, dün düzenlenen törenin ardından Makok Mezarlığı’na defnedildi.

Dukan sınırındaki Xelekan-Kaniwatman yolu üzerinde katledilenleri topra verilmesi ardından aile adına konuşan Awat Hasan, "Bir ulusa ait toprağın işgal edilmesi ve sivil yurttaşların katledilmesi kabul edilemez. Bu tür saldırılara karşı sessizlik suçtur ve iş birliğinden başka anlamı yoktur" dedi.

Türk devleti, önceki gün Başûrê Kurdistan'ın Silêmanî kentine bağlı Dûkan sınırında yer alan Xelekan-Kaniwatman yolu üzerinde seyir halinde olan bir araca yönelik SİHA saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu Hacî Awa nüfusuna kayıtlı Muzaffer Hüseyin Xidir ve beraberindeki iki oğlu Muhammed Muzaffer (15) ve Mubin Muzafer (12) şehit düştü. Muzaffer Hüseyin Xidir ve iki oğlu, dün düzenlenen kitlesel bir törenle Raperîn İdaresi’ne bağlı Ranya ilçesinin Haciawa beldesindeki Makok Mezarlığı’na defnedildi. Törende şehitlerin ailesi, yakınları ve arkadaşları ile yüzlerce yurtsever yurttaş hazır bulundu.

Sessizlik suçtur, iş birlikçiliktir

Cenaze töreninden sonra basın açıklaması yapıldı. Şehitlerin ailesi adına açıklama yapan Awat Hasan, şunları söyledi: “Bu insanlık suçunu şiddetle kınıyoruz. Bir ulusa ait toprağın işgal edilmesi ve sivil yurttaşların katledilmesi hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Bu tüm insani değerlere ve ahlak ilkelerine aykırıdır. Bu tür saldırılara karşı sessizlik suçtur ve iş birliğinden başka hiçbir anlam taşımamaktadır. Bu saldırıların bir an önce durdurulması ve sevdiklerimizin hainlerin yardımıyla katledilmesinin engellenmesini talep ediyoruz.

Büyük felaketlere kapı aralanıyor

Artık sessiz kalınmamalı ve çözüm için yollar aranmalı. Böyle devam ederse her gün birimiz katlediliriz. Bu bölgede hakim olan sessizlik ve tepkisizlik her gün daha büyük felaketlere kapı aralıyor. Kürdistan Bölgesi yetkililerine, yurttaşlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirme ve bir annenin daha yüreği yanmasın diye saldırıları durdurma çağrısında bulunuyoruz. Bu şehitler Kürdistan şehitleri olarak tanınmalıdır.” SİLÊMANÎ

 

* * *

Şarbajêr'de SİHA saldırısı

Türk devleti, dün de öğle saatlerinden sonra Silêmanî’nin Şarbajêr ilçesinin Çiwarta nahiyesi yakınlarında seyir halindeki bir aracı SİHA ile bombaladı. RojNews'in edindiği bilgilere göre;  bombalanan araçta bulunan aynı aileden üç kişi katledildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.