Bayram sonrası Adalet Bakanlığına

Gurbet Tekin

Gurbet Tekin

  • Türk Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşen annelerden Gurbet Tekin, “Bayram sonrası yine gideceğiz ve tecridin kaldırılması için görüşeceğiz” dedi.

Mêrdîn ve Êlih’teki (Batman) tutsak yakınları, 12 Haziran’da Ankara’ya giderek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşme gerçekleştirdi. Meclis’teki görüşmeye tutsak yakınları Safure Akın, Leyla Kuday, Gurbet Tekin ve Hülya Taş katıldı; DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ali Bozan ve Newroz Uysal da eşlik etti. Tutsak yakınlarından Gurbet Tekin, JINNEWS'ten Öznur Değer'e anlattı. Tekin, "Bakan bizi bekletmeden içeri aldı ve iyi karşıladı. Eğer bir oyunun parçası değilse iyi ağırlandık. Yine de tam anlamıyla güven verdiklerini söylemek mümkün değil” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kendilerini “Buyurun annelerin yeri başımızın üstünde” diyerek içeri aldığını aktaran Tekin, şöyle devam etti: “Bakan, ‘Size kapılarımız her zaman açık’ dedi. Konuşmaları olumluydu, biz de bir adım atılacağını düşündük. Talebimizi sordu. Biz de Önderlik üzerindeki tecridin kaldırılmasını talep ettiğimizi, çocuklarımızın da bu tecritten etkilendiğini, bunun için görüşmeye geldiğimizi belirttik. Çocuklarımızın görüş, telefon ve mahkemelere çıkmama eyleminde olduğunu söyledik. Çocuklarımız üzerindeki baskıları; hücrelere atıldığını ve çeşitli işkence ve ihlallere maruz kaldığını anlattık. Bunun da temel sorumlularının Bakanlık olduğunu ifade ettik. Bizlerin de burada çocuklarımızla aynı acıyı yaşadıklarımızı dile getirdik. Çocuklarımızın görüşüne gidemediğimizi söyledik.”

Bakanın, söyledikleri her şeyi not aldığını belirten Tekin, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na (İHİK) katılacak olmasından dolayı kendileriyle bayramdan sonra görüşme sözü verdiğini söyledi. Tekin, “Biz İHİK öncesi kendisiyle görüşerek tecritten bahsettik, ancak bizden sonra katıldığı İHİK’te tecridin olmadığını ifade etmiş. Bu bir kandırmacadır. Umutlarımızla oynuyor, ancak biz umudumuzu ve inancımızı yitirmeyeceğiz. Avukat ve ailesiyle görüşülmesine izin verilmiyorsa biz anneler olarak gidelim. Bizim gitmemize izin verilsin. Önümüz açılsın, biz gidip görelim. Elimizden geldiğince bu noktada ısrarcı olacağız ve anneler olarak biz görüşme talebinde bulunacağız” dedi.

Biz her zaman hazırız

“Madem tecrit yok neden CPT raporlarının açıklanmasına izin verilmiyor” diye soran Tekin, “Bakanın ‘Bayramdan sonra gelin görüşelim’ demesi de bizim için kıymetli. Buna da anlam veriyoruz. Biz her zaman hazırız. Gelin dediği gibi gideriz. Biz çözüm istiyoruz. Akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Sadece biz değil Türk anneleri de çocuklarını kaybediyor. Bu gençlere kıyılmasın artık. Biraz empati kursunlar, kendilerini bizim yerimize koysunlar” şeklinde konuştu.

Bayram sonrası

Çocuklarının ne koşullarda olduğunu bilmediklerinin altını çizen Tekin, görüşmede infaz yakmaları ile hasta tutsakların durumuna da dikkat çektiklerini belirterek, şunları ekledi: “Ne hak var, ne hukuk ne de adalet. Tek amacımız bunların sağlanması ve tecridin kaldırılması. Bayram sonrası yine gideceğiz ve tecridin kaldırılması için görüşeceğiz.” MÊRDÎN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.