Cezaevinde sıcak su yok

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi

  • Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklara sıcak su verilmiyor.

Tutsaklar, avukatları aracılığıyla yaşadıkları sorunları aktardı. Tutsaklardan Ahmet Üstün, "Revirde ‘ayakkabınızı çıkartın içine bakacağız’ diye dayatmada bulunuyorlar. Kabul etmedim. Bunun üzerine disiplin cezası verildi ve hastaneye götürülmüyorum" dedi.

Hasta tutsak olan Yıldırım Han, yemeklerin kötü olduğunu ve kendilerine sıcak su verilmediği ifade etti. Han, "Sıcak su hiçbir şekilde verilmiyor. Keyfi olarak disiplin cezası veriyorlar. Çok ciddi bir tecrit altındayız. Bu uygulamaların son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tutsaklarsan Uğur Temel, mektuplarına el konulduğunu kaydetti. Temel, şunları söyledi: "Koğuşumuza her seferinde baskın yapılıyor. Son baskında yastık kılıflarımıza, seccade ve battaniyeye el konuluyor. Cezaevinde sıcak su sorunu var. Gardiyanların üzerimizde çok ciddi bir baskısı var. Bize gelen mektuplara el koyarak yırtıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz."

Avukat Fadıl Tay, tutsakların her eşyasına el konulduğuna işaret ederek, "Cezaevinde ciddi bir hak ihlalinin olduğunu gözlemledik" dedi. ŞIRNEX

 

* * *

Tutsaklara hücre cezası

Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki birçok tutsağa 11'er gün hücre cezası verildi.

Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi'nde 40 tutsağa hücre cezası verildiği öğrenildi. 11'er günlük hücre cezasının gerekçesinin, tutsakların hak ihlallerine karşı gerçekleştirdiği eylemler olduğu belirtildi. Ayrıca bazı tutsakların infazlarının yakıldığı ve tahliyelerinin engellendiği bildirildi. Hücre cezası verilen tutsaklardan İslam Erdoğan, cezaevi personellerinin sol kollarında kurt amblemi takarak gezdiğini ifade etti. 

Erdoğan, herhangi bir faaliyete çıkarılmadıklarını ve sürekli koğuşlarının basıldığını kaydetti. Erdoğan, kantinden aldıkları radyolara da el konulduğunu ifade etti. Erdoğan, "Biz kararlıyız, inançlıyız, mücadelemizi edeceğiz. Bu uğurda üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya da hazırız" dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.