CHP: Tam mutabakat olmalı

Özgür Özel

Özgür Özel

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bütün partilerin olduğu bir masada Kürt sorununun konuşulması gerektiğini belirterek, "Ne yapılacaksa TBMM'de yapılacak, şeffaflıkla yapılacak, tutulamayacak bir söz verilmeyecek ve samimiyetle yürütülecek. Tam bir mutabakat olmadan sonuç olmaz" dedi. 

Genel Başkan Özel, partisinin dünkü Grup Toplantısı'nda, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konuşmasını takip ettiğini, tarihin akışının değişeceği bir gün olarak ifade ettiğini kaydeden Özel, "Kapalı kapılar ardından bir takım müzakereler yürütülüyor. TBMM’nin yetkisinde olan bir af, Bahçeli’nin kendi ifadesiyle, başka hiçbir şeye gerek olmadan tecrit kaldırılsın, Öcalan Meclis’e gelsin. Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın. Bütün sorunlar bitmiştir diyen bir dille karşı karşıyayız. Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, Türk'ün de Kürt'ün de gözünden akan yaş duracaksa, askere namlular doğrulmayacaksa, söylenen her söz kıymetlidir" dedi.

CHP olarak tam destek vereceklerini, doğru bildiklerini söylemekten geri durmayacaklarını belirten Özel, şöyle devam etti: "Ne yapılacaksa TBMM'de yapılacak, şeffaflıkla yapılacak, tutulamayacak bir söz verilmeyecek ve samimiyetle yürütülecek. Tam bir mutabakat olmadan sonuç olmaz, olmayacak. Daha sonrası daha kötü başlayacak ve daha kötü üzüleceğiz. Biz asla barışa kardeşliğe karşı çelişkili bir söz söylemeyeceğiz. Silahların bırakılmasını savunurken, 86 milyonun kucaklaşmasını savunurken, sesimiz titremez bizim. Herkesin gözü önünde bir süreci savunuyoruz. Sayın Bahçeli’nin Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ demesiyle Kürt sorunu bitmez. Kürtlerin talep ettikleri barışçıl anayasaya uygun eşit yurttaşlık meselelerini çözmeden, bir kişiye özgürlük, bir kişiye ev hapsi teklif ederek bu sorunu çözemezsiniz."

Meclis'in odak olduğu, içinde olduğu, 86 milyona ‘Biz beraberiz sizin için en doğrusunu yapmaya kararlıyız’ denilmesini, 86 milyonu barıştırmak adına atılan her adımı önemsediğini belirten Özel, "Bahçeli el yükseltti diyorlar. Ben de el yükseltiyorum. Devlet Bey ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini devlete ait hissetmeyen Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Kendini öteki hisettmediği tüm demokratik siyaset kanallarının açık tutulduğu, üniversitelerde öğrencilerin haklarının yenmediği, demokratik hakların dünya standartlarında olduğu bir ülke yapalım. Kürtleri, Türkiye Cumhuriyetinin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.