CHP üstüne düşen ne varsa yapacak

Özgür Özel

Özgür Özel

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki günkü Grup Toplantısı'nda CHP'nin üstüne düşeni yapacağından kimsenin şüphesi olmamasını istedi.

Genel Başkan Özel, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, Dünya Gıda Günü dolayısıyla 'Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı'ndaki konuşmasının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli ve DEM Parti'nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalarına ilişkin  "Bahçeli ve DEM Parti'li vekilin açıklamalarıyla ilgili dün açıklama yaptım. Diyarbakır, Van dahil 6 ile gideceğiz. Bir şey duyulacaksa benim ağzından duyulacak" dedi. 

Toplantıda ne demişti

Özel, işaret ettiği önceki günkü Grup Toplantısı'nda şunları söylemişti: "CHP ne söylerse kendi söyleyecek. Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den çağrı beklemeyecek. Bu parti gelecek hafta genel başkanı ve yöneticileriyle Batman’da olacak, Diyarbakır’da olacak, Van’da olacak. Bu parti, orada açılan yumruklar sıkılsın diye değil eller birbirine kavuşsun diye, birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil birbirine kulak versin diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, terör yüzünden oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye, bu ülkedeki tüm vatandaşlar anayasadaki gibi özgür olsun diye, üstüne düşen ne varsa yapacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz Kürt'ün, Türk'ün, Alevinin, Sünninin kardeşliğinin, eşit yurttaşlığının ve bu Türkiye’de yaşayan her ananın gözünün yaşının durması için üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Cesaretle yaparız.

Bir çağrı da bizden. Biz siyasetin kısır kavgalardan uzaklaşmasını sadece milletin gerçek sorunlarının konuşulmasını istiyoruz. Kavga yerine diyaloğu, sorunlarının çözülmesi için artık sözün öne çıkmasını savunuyoruz."

Demirtaş'ı da ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'nin rehin tutulan eski eşbaşkanlarından Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. Medyascope Diyarbakır Temsilcisi Ferit Aslan‘ın edindiği bilgiye göre; Demirtaş ziyareti Özel’in Kürt illerine yapacağı 5 günlük geziden önce gerçekleşecek. CHP, bu ziyaret için Adalet Bakanlığı ile yazıştı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.