Çiyayê Agirî gibi sarsılmazdı

Berwar Dêrsîm (Seyran Çomak)

Berwar Dêrsîm (Seyran Çomak)

  • YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Serhed Eyalet Komutanı Berwar Dêrsim'ın, Çiyayê Agirî gibi sarsılmaz inancı, iradesi ve cesaretiyle örnek olduğunu vurguladı.
  • BİM de "Serhed'deki birçok eylemin hazırlığından pratikleştirilmesine kadarki aşamalarında bulundu. Dogmatik, muhafazakar ve yenilenmeye kapalı komuta tarzını aştı" dedi.

HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi, YJA Star Serhed Eyalet Komutanı Berwar Dêrsim (Seyran Çomak / Wan) 8 Ağustos'ta şehadete ulaştı. YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, her zaman başarıyla kilitlendiğini, öz disiplini ve yaratıcı pratik zekâsı sayesinde birçok defa düşmanı boşa çıkardığını hatırlattı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), önceki gün yaptığı açıklamada, Gilîdax alanında yaşanan şiddetli çatışma sürecinde 8 Ağustos 2024 günü YJA Star Serhed Eyalet Komutanı, HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Berwar Dêrsim'ın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığığını duyurdu.  YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı da dün şehadetiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Berwar Dêrsim'ın, yaşamda ve savaşta dönem gerillacılığının ve komutasının Zîlan ve Bêrîtan çizgisindeki uygulayıcısı olduğunu vurgulayan Komutanlık, "Önderlik, özgür ülke ve özgür bir yaşam aşkıyla, Çiyayê Agirî gibi sarsılmaz inancıyla, iradesiyle ve cesaretiyle örnek bir yoldaşımızdı. Savaşın ve pratiğin en kızgın olduğu zamanlarda emekle, aşkla ve inançla, kişiliğini, kimliğini, bağlılığını ve yoldaşlığını ortaya koyan Apocu fedai bir militan olmuştur" dedi.

 

 

Hep başarıya kilitlendi

Yurtsever halkçı özelikleriyle iyi bir örgütleyici kişilik olan Berwar Dêrsim'ın Bakur gerillacılığında ustalaştığını; öz disiplini ve yaratıcı pratik zekâsı sayesinde birçok defa düşmanı boşa çıkardığını; özgür kadın militanlığı kadar kadın gerillacılığını komutan çizgisine amansızca katarak dönemin Devrimci Halk Savaşı komutanlarından biri olmayı başardığını vurgulayan Komutanlık, şöyle devam etti: "Komutanlığının yanı sıra sabotajcı olan Berwar yoldaş Dêrsim’den Serhed’e kadar birçok eylem gerçekleştirerek, tekniği taktiğin hizmetine koymuş, büyük bir ciddiyetle Devrimci Halk Savaşı’nda esnek zekasıyla yoğunlaşarak her zaman başarıya kilitlenmiştir. Özü ve sözü bir olan yoldaşımız hiçbir koşulda çözümsüzlüğü kabul etmemiş, öz gücüne dayanarak her zaman çözüm ve moral kaynağı olmuş, düşman gerçekliğine karşı her zaman intikam duygusu ve bilinciyle yaşayan bir komutan olmuştur."

Bakur'dan Rojhilat'a göç

BİM, önceki günkü açıklamasında Berwar Dêrsim'ın hayatı ve mücadelesiyle ilgili bilgiler de paylaştı. Bazı bölümleri özetle şöyle: "Wan’ın Elbak ilçesinde dünyaya geldi. Türk okullarında 5 yıl okuduktan sonra ailesinin düşman baskılarından dolayı Rojhilatê Kurdistan’a göç etmesiyle yaşamını burada sürdürmek zorunda kaldı. İran devlet okullarında da üç yıl okuduktan sonra Kurdistan’daki sömürgecilik rejiminin her yerde aynı olduğunu ve amaçlarının da halkımızı soykırımdan geçirmek olduğunun bilincine vardı. Uluslararası Komplo sürecinde, gerillaya katılma vaktinin geldiğini gördü ve nihayet gerilla ile buluştu.

 

 

Qendîl'den Dêrsim'e

Qendîl bölgesinde askeri, ideolojik ve yaşamsal anlamda büyük tecrübeler kazandı. Hêzên Taybet’e katıldı. Tarihi 1 Haziran 2004 Atılımı ile birlikte yüzünü Bakurê Kurdistan’a dönerek Dêrsim’e geçti. 2013'e kadar aralıksız bir biçimde Dêrsim’de önüne koyduğu tüm hedefleri bir bir başardı. Hem düşmana eylemlere fedaice katıldı hem de bir kadın militan olarak ideolojik anlamda güçlü yoğunlaşmalar yaşadı. Kürt Halk Önderi'nin çağrısı üzerine 2013'te Bakurê Kurdistan’dan geri çekilen gruplarda yer aldı.

Bu kez Serhed'e geçti

Medya Savunma Alanları’na geçtikten sonra Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi ve Şehîd Zîlan (Zeynep Kınacı) Akademisi’nde eğitim gördü. Yoğun eğitim sürecinden sonra Hêzên Taybet bünyesindeki farklı çalışmalara da katılıp dönem görevlerini yerine getirdi. Bir kez daha yüzünü Bakurê Kurdistan’a dönerek Serhed'e geçti. Serhed’de YJA Star Eyalet Komutanı olarak görev aldı. Yeni dönem gerilla taktiklerinin zengin bir biçimde geliştirilmesine öncülük etti.

 

 

Klasik komuta tarzını aştı

Serhed'de geliştirilen birçok eylemin hazırlığından pratikleştirilmesine kadar tüm aşamalarında emek sahibi oldu. Klasik komuta tarzlarının aksine her çalışmaya öncülük ederek kişiliğinde PKK ve PAJK çizgisini layıkıyla temsil etti. Dogmatik, muhafazakar ve yenilenmeye kapalı komuta tarzını aşma, muzaffer ve özgür kadın komutanlığını açığa çıkarmak için canla başla çalıştı. Bunun için hiçbir fedakarlığı yapmaktan geri durmadı.

Önemli bir miras yarattı

Uzun yıllardır bulunduğu Serhed'de tüm çalışmalara hakimdi ve bunları yoldaşlarıyla da paylaşarak kolektif bir tarzın oluşturulmasını sağladı. Bu anlamda önemli bir mücadele mirası yaratmayı başardı. Serhed Eyalet Komutanlığı Üyesi Şêxmûs Milazgir'ın 18 Haziran 2024 günü Gilîdax bölgesinde şehadete ulaşmasından sonra düşmana olan öfkesi daha da büyüdü. Şehadete ulaşana kadar her anını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadı. Fedaice katılımı, sade, dürüst, doğal, vefalı kişiliği, güçlü, hesapsız ve etrafına güzellik saçan derin yoldaşlığı ile tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edindi. Ardından destansı bir mücadele mirası bıraktı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.