Devletin fuhuş tezgâhı

Kadın Haberleri —

Hakkari

Hakkari

  • Devlet tarafından görevlendirilen Ayşegül Akdoğan, Colemêrg’de genç kadınları uyuşturucu ve fuhuşa zorluyor. 25 kişilik çete kuran Akdoğan’ın işbirlikçileri ise AKP’li yöneticilerin çocukları ve akrabaları. Bunlardan birisi de AKP Hakkâri İl Yöneticisi Naif Karaman’ın kızı N.K.
  • Ailelerin şikayetleri ve delillere rağmen savcı soruşturma açmak yerine, “Bizim için önemli bir aile, şikayetinizden vazgeçin” şeklinde baskı yapıyor. Akdoğan ve çetesini koruyan savcılarından biri ise yeni yargı yılı ile görev yeri değişen savcı Furkan Akbulut.

Yıllardır Kürdistan’da imha saldırılarını yürüten Türk devleti, özellikle 2016’dan bu yana yıktığı ve kendi ideolojisiyle yeniden inşa etmeye çalıştığı kentlerde, özel savaş politikalarını yürürlüğe koyuyor. Çok yönlü politikayla gençlere ve kadınlara yeni bir kimlik kazandırmaya çalışıyor.   

Özel savaşın yoğun olduğu kentlerden biri ise Colemêrg (Hakkâri). Öz yönetim direnişlerinin ardından başlatılan yeni konsept gençler ve kadınlar üzerinden yürütülüyor. Bunun sonucunda fuhuş, uyuşturucu bağımlılığı ve intihar adı altındaki şüpheli ölümlerin sayısı arttı. Uyuşturucu kullanma yaşı 14-15’e kadar düştü.

Devletin korumasıyla genç kadınları uyuşturucu ve fuhşa zorlayan kişi Ayşegül Akdoğan. Akdoğan’ın babasının korucu, abisinin astsubay olması devlet tarafından özel bir görevi olduğunu gösteriyor. Ancak Akdoğan bu işi tek başına yapmıyor. Jinnews’ten Rabia Anver’in haberine göre Akdoğan, 25 kişiden oluşan bir çete grubunun lideri konumunda.

Direnenlere şiddet uyguluyor

Çeteleriyle genç kadınları tuzağa düşüren Akdoğan, şantaj ve tehditlerle onları fuhşa, asker ve polislerle ilişki kurmaya zorluyor. Bunu reddedip direnenleri ise ya intihara sürüklüyor ya da başka kente göçe zorluyor. Dahası montaj yaptığı fotoğraflarını yaymakla tehdit ediyor, ıssız alanlara kaçırıp şiddet uyguluyor. Akdoğan’ın suçu birçok kez ortaya çıkmasına ve deliller olmasına rağmen, hakkında tek bir soruşturma açılmadı. Çünkü ailesi devlet desteğiyle olayın üzerini kapatma konusunda oldukça rahat.

AKP’lilerin çocukları suç ortağı

Hedefindekilerin yaşları ise 15 ila 21 arasında. 25 kişilik çete üyelerinin çoğunluğu ise AKP’li yöneticilerin çocukları ve akrabalarından oluşuyor. Bunlardan birisi de AKP Hakkâri İl Yöneticisi Naif Karaman’ın kızı N.K.

Ailelerin şikayetleri üzerine Akdoğan ve çetesi hakkında soruşturma başlatması gereken savcı, aksine kadınları şikayetlerinden vazgeçirmeye çalışıyor. Şikayetçi ailelere ise “Bizim için önemli bir aile, şikayetinizden vazgeçin” şeklinde baskı yapıyor.

Ailelerden, şikayetlerini geri çekmesini isteyenlerden biri de Hakkâri Cumhuriyet Savcısı Furkan Akbulut. Yeni yargı yılı ile görev yeri değişen savcı Furkan Akbulut’un kayyum Hakkâri Valisi Ali Çelik’e makamında veda ziyaret edip fotoğraf çektirmesi, çete grubunun boyutunu ve kimler tarafından korunduğunu da gözler önüne seriyor. Savcı Furkan Akbulut aynı zamanda Çukurca Kaymakamlığını ve Hakkâri İl Özel İdaresini de ziyaret ederek veda fotoğrafı çektirdi. COLEMÊRG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.