Dünya'dan kısa kısa

Dünya Haberleri —

Dünya Gündemi'nden kısa kısa

Dünya Gündemi'nden kısa kısa

  • Meksika sıcaktan kavruldu
  • Yeni korona hızla yayılıyor
  • Gençlere 59 euroya sınırsız seyahat
  • Binlerce evsiz uzaklaştırıldı
  • Pistorius: 2029'a kadar savaşa hazır olmalıyız

Meksika sıcaktan kavruldu

Meksika'da 2024 başından bu yana devam eden aşırı sıcaklar insanlara ve hayvanlara zarar vermeyi sürdürüyor. 14 eyalette hava sıcaklıkları 40 dereceyi aşarken, en az 90 kişi öldü. Ölen 'uluyan maymun' sayısının 250'ye yaklaştı. Binlerce balık ölü bulundu.

 

* * *

Yeni korona hızla yayılıyor

Avrupa ve Amerika merkezli toplum sağlığı merkezleri Korona virüsün yeni varyantının hızla yayıldığını rapor etti. Bilim insanları, “çok sayıda yeni mutasyon” içeren yeni bir korona varyantı tespit etti. İsviçre'de de mayıs ayından bu yana enfeksiyon sayısı artıyor. KP.2. P.2 adı verilen bu varyantın Avrupa ve ABD'de yayıldığı açıklandı. Japon bilim insanlarının araştırmalarına göre, KP.2 önceki varyantlara göre daha hızlı çoğalıp yayılıyor.

 

* * *

Gençlere 59 euroya sınırsız seyahat

Belçika demiryolu şirketi SNCB, bu yaz 18-24 yaş arasındaki gençlerin ayda 59 euro karşılığında ülke genelinde sınırsız seyahat edebileceğini duyurdu. SNCB'nin sunduğu 59 avroluk bilet; Youth Holidays Combi isimli bilet, SNCB, Stib, Tec ve De Lijn firmalarına ait tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. İlk olarak pilot proje kapsamında 29 Haziran - 1 Eylül tarihleri arasında satışa sunulacak olan indirimli biletler, SNCB’nin satış ofislerinden temin edilebilecek.

 

* * *

Binlerce evsiz uzaklaştırıldı

Fransa’da hükümet Paris Olimpiyatları'na 'hazırlık' adına Paris ve çevre bölgelerde yaşayan 12 bin evsizi uzaklaştırıldı. Sivil toplum örgütleri, hükümete 'sosyal temizlik' yaptığını söylerken, evsizlerin ne yapacakları ya da nasıl geçinecekleri konusuna kimse değinmedi. Olimpiyat oyunları süresince Paris’te müsabakaların yapılacağı belirli bölgelere QR koduyla giriş yapılacak ve kodu olmayanlar bu bölgelere alınmayacak.

 

* * *

Pistorius: 2029'a kadar savaşa hazır olmalıyız

Alman Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), Almanya'nın 2029 yılına kadar savaş kabiliyetine hazır hâle gelmesi gerektiğini savundu. Federal Meclis'te konuşan Pistorius, "2029'a kadar savaş kabiliyetine hazır olmalıyız. En kötüsünü önlemek için caydırıcı bir rol oynamalıyız" dedi. Pistorius, bu hedef için finansman, malzeme ve personel ihtiyacının altını çizdi. "Acil bir durumda, bu ülkeyi savunabilecek genç erkek ve kadınlara ihtiyacımız var" diye ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.