Düşünceleri gibi özgür olmalı

Yurt Dışı Haberleri —

Berlin, Öcalan eylem

Berlin, Öcalan eylem

  • "Abdullah Öcalan'a Özgürlük" kampanyasını sürdüren Kürt dostları, İmralı'daki tecride karşı "Öcalan'la Diyalog" günleri etkinlikleriyle fikirlerini yayıyor. 40’ı aşkın kentte yapılan etkinlikler 25 Haziran’a kadar sürecek.
  • Berlin’deki eyleme katılan Johannah Wegner, “Önder Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için tavrımızı gösterdik. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan düşünceleri gibi fiziksel olarak da özgür olmalı” dedi.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Kürt dostları “Abdullah Öcalan ile Diyalog” günleri kapsamında 15 Haziran’dan bu yana fikirlerini yaymak için eylem ve etkinlikler düzenliyor. 10 Ekim 2023’te startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında “Diyalog Günleri” adı altında eylem ve etkinlikler düzenleniyor. Almanya, İsveç, İspanya, Finlandiya, İtalya, Kolombiya, Katalonya, Polonya, Kenya gibi 15’i aşkın ülkede 40’ı aşkın kentte; kitap tanıtımları, bilgilendirme stantları, tiyatro, cezaevi yazılarından okumalar, sanatsal eylemler, mitingler, radyo yayınları vb. yapılıyor.

 

 

Farklı dillere çevrildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Kevana Zerîn ve Widerklang Chor korosu ile Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) üyeleri “Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri” kapsamında Mariannenplatz Meydanı’nda İmralı tecridine dikkat çekmek için performans sergiledi. Kürt ve enternasyonal kadınlar, “Amara” şarkısı eşliğinde birlikte gösterilerini yaparken, Awazê Çiya’nın “Navê wê” parçasını da seslendirdiler. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasından kesitlerin yazıldığı küçük not kağıtları da çevreye asıldı. Farklı dillerde hazırlanan notlar çiçeklerle süslendi.

 

 

Fiziki özgürlüğü de sağlanmalı

Enternasyonallerden Johannah Wegner, “Berlin sokaklarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini taşımak için bu eylemi yaptık. 25 yıldır Türkiye cezaevinde tutulan Önder Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için tavrımızı gösterdik. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan düşünceleri gibi fiziksel olarak da özgür olmalı. Halklara demokratik bir yaşam sunuyor. Hem bu yaşam felsefesini tanıtmayı hem de bu yaşam felsefesine karşı duranları protesto etmeyi hedefledik” diye konuştu.

 

 

Fikirleri umut veriyor

Rosa Mies ise “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, kadın özgürlükçü, ekolojik bir topluma dayanan paradigmasını yaymak için bu eylemdeyim. Önder Öcalan’ın paradigması ile Rojava’da halklar birlikte yaşam sürüyor. Bunu görünür kılmaya çalıştık” dedi. “Enternasyonel genç kadınlar olarak uluslararası hukuku çiğneyen Türk devletinin saldırı ve tecrit sistemini kabul etmediğimizi de göstermek istedik” diyen Mies, CPT’yi görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdıklarını söyledi.

 

 

* * *

Vadi köyünde

İtalya’da Varaita Vadisi'ndeki bir köyde de Öcalan’ın demokratik konfederalizm paradigmasının ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya köylüler, çiftçiler, aileler, mevsimlik işçiler ve öğrenciler katıldı. Tartışmanın ardından insanlar bir arada olmaya devam etmek, izlenimlerini ve düşüncelerini paylaşmak için akşam yemeğinde buluştu.

 

 

* * *

Öcalan’ın hayatı anlatıldı

Katalonya'nın Lieida şehrinde Ponent am Kurdistan destek grubu öncülüğünde, Jineoloji ile işbirliğiyle Öcalan'ın hayatının anlatıldığı bir tiyatro gösterimi yapıldı, ardından düşünce ve fikirleri üzerine tartışma gerçekleştirildi.

Katalonya’nın Girona kentinde de farklı inisiyatif ve gruplar tarafından düzenlenen panelde Öcalan’ın fikir ve felsefesi, demokratik ulus ve konfederalizm kavramları ele alındı.

 

 

* * *

Kitapları tanıtıldı

İsviçre’de Gossau şehrinin St. Gallen kantonuna bağlanmasının yıl dönümü vesilesiyle 3 gün süren '1200 Jahre Gossau' festivalinde stant açıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitaplarının tanıtımı yapıldı. CPT’ye gönderilmek üzere mektuplar imzalandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.