Erdoğan ile anlaşma DAİŞ'le anlaşmadır

KDP - Türkiye

KDP - Türkiye

  • KCK Dış İlişkiler Komitesi, Ankara ile Bağdat arasındaki mutabakat zaptının, “DAİŞ ile anlaşma” anlamına geldiğini, “işgal ve terör” dışında bir şey getirmeyeceğini belirterek, Irak hükümetini bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırdı.

KCK Dış İlişkiler Komitesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, iki hafa içerisinde 7 Kürt'ün Türk devletinin işgal ve terör saldırıları sonucunda şehit düştüğü hatırlatıldı. Bu şehadetlerin, 15 Ağustos’ta Türkiye ve Irak arasında mutabakat zaptının imzalanmasından sonra geliştiğine dikkat çekilen açıklamada, "Demek ki bu mutabakat zaptı, terör ve katliamın dışında Kürt halkına ve ve Irak halklarına hiçbir şey getirmemiştir, getirmeyecektir. Ekonomik kalkınma, güvenlik, refah, eğitim ve kullanılan diğer retorikler, bu terör ve katliamı örtmekten başka hiçbir işlev görmemektedir" denildi.

DAİŞ'liler resmen getirildi

AKP-MHP-KDP ve Irak hükümeti arasında varılan mutabakat zaptının diğer bir sonucuna Behdînan alanında şahit olunduğu belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "DAİŞ’ten devşirilen ve işgalci Türkiye ordusunun himayesinde Behdînan’a getirilen radikal cihatçı çeteleri cirit atıyor. Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın, peşmergenin ve Irak ordusunun mücadelesi  ve verilen ağır bedeller sonucunda Kürdistan’dan ve Irak’tan temizlenen bu çete unsurları şimdi, Irak hükümetinin Türkiye ile imzaladığı mutabakat zaptının sonucunda resmi bir şekilde yeniden Kürdistan’a ve Irak’a geri dönüyorlar. Bu mutabakat zaptı ile Irak hükümeti AKP-MHP-DAİŞ-KDP ittifakına, dolaysıyla Irak’ın Türkiye ve DAİŞ tarafından işgal edilmesine, DAİŞ’in bir kez daha canlanmasına, Irak’ta ve Kürdistan’da üslenmesine meşruiyet kazandırmıştır. DAİŞ'lilerin Başûrê Kurdistan’a getirilmeleri ve Kürdistan’ın stratejik yerlerinde konuşlandırılmaları uzun vadede hem Irak halkları hem de Başûr halkı için bir soykırım ve demografik değişim tehdidi oluşturmaktadır. Unutmayalım ki DAİŞ KDP ile anlaşarak Şengal’e girdi. Şimdi de KDP ile anlaşarak Behdînan’a girmiştir."

Irak tarafına çağrı

Irak halklarını ve özellikle Başûrê Kurdistan halkını, gençleri, kadınları, aydınları Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın direnişine sahip çıkmaya ve katılmaya çağıran KCD Dış İlişkiler Komitesi,  Irak hükümetine, kanaat önderlerine ve siyasi partilerine de şu çağrıda bulundu: "Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşma, DAİŞ ile anlaşma anlamına gelmektedir ve kesinlikle Irak halklarının ve  devletinin çıkarlarına değildir. Erdoğan gibi faşist diktatörün planları, boyun eğilerek ve meşruiyet kazandırarak değil, onunla mücadele edilerek boşa çıkarılır. Mutabakat zaptı gibi bir yanlıştan bir an önce dönmek Irak’ın çıkarınadır ve gelecekte yaşanacak olan zarar ve tehlikeleri bertaraf edecektir.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.