Frankfurt’ta özgürlük halayında buluşalım

Yurt Dışı Haberleri —

Festival

Festival

  •  32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali için hazırlıkların tamamlandığını yazılı bir açıklama ile duyuran KCDK-E Eşbaşkanlığı, “Dagirkerî û tecrîtê bişkîne, Rêbertî Azad bike” şiarı ile Kürtleri ve dostlarını festivale katılmaya çağırdı.
  • Eşbaşkan Engin Sever festivale, “Başta Almanya, Kuzey Fransa, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’daki Kurdistanlılar ve dostlarımız katılacak” dediği açıklamasında program ve ulaştırma için hazır olduklarını duyurdu.
  • Eşbaşkan Zübeyde Zümrüt’te festivalin Özgürlük Hamlesinin ilk festivali olduğuna dikkat çekerek, “tüm halkımızı ulusal kıyafetleri ile yine tüm devrimci, demokrat, barış savunucularını Zap direniş ruhu ile katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek olan 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivaline sayılı günler kala KCDK-E Eşbaşkanları, Kürdistanlıları ve dostlarını büyük buluşmaya çağırdı. Avrupa’da yaşayan Kürtlerin ve dostlarının gelenekselleşen kültür festivali bu yıl “Dagirkerî û tecrîtê bişkîne, Rêbertî Azad bike” (İşgali ve tecridi kır, Önderliği özgürleştir) şiarı ile gerçekleştirilecek. Yazlılı bir çağrı yayınlayan KCDK-E, “Kültürel soykırıma karşı yüzbinler ile özgürlük halayında buluşalım” diyerek Avrupa’daki en büyük Kürt festivali için seferber olunmasını istedi.

 Gelenekselleşen festivalin 21 Eylül günü Frankfurt - Rebstockpark’ta yapılacağına dikkat çeken Eşbaşkanlık çağrısında, meclis ve federasyonların yüzlerce otobüs ve araçla hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu. Eşbaşkanlık; “Avrupa’da her yıl yapılan geleneksel  Uluslararası Kürt Kültür Festivalini 21 Eylül günü Almanya’nın Frankfurt kentinde büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. 32.Kürt Kültür Festivaline başta Almanya olmak üzere, Kuzey Fransa, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’daki Kurdistanlılar ve dostlarımız katılacak” denilerek festivalin Almanya ile kısıtlı olmadığına dikkat çekildi.

Aylarca çalışıldı, hazırlık tamam

“Başta Kürt gençleri ve kadınları olmak üzere yurtdışındaki tüm halkımız ve dostlarımız aylar öncesinden hazırlıklarını yapmış ve bu temelde Meclis ve federasyonlarımız halkımızı alana taşımak için yüzlerce otobüs ve araç hazırlayarak çalışmalarını yürütmeye devam etmektedirler” diyen KCDK-E Eşbaşkanlığı açıklamanın devamında “Zaman yaklaştıkça tüm Avrupa’da büyük bir heyecan ve coşkuyla çalışmalar yoğunlaşıyor” dedi.

 

 

Tüm dünyaya özgürlük iradesini göstereceğiz

Festivalin Kürt kültürüne ve tarihine saldırıların yoğunlaştığı soykırım saldırılarının devam ettiği bir süreçte gerçekleştiğine dikkatleri çeken KCDK-E Esbaşkanı Engin Sever’de, “32’nci Kürt Kültür Festivali öncekilere göre çok daha farklı olacak. Kürt halkı ve dostları 21 Eylül günü tecride ve soykırımcı saldırılara karşı bir kez daha net bir tutum koyacak, tüm dünyaya özgürlük iradesini görkemli bir biçimde bir kez daha gösterecektir” dedi. 

Irkçı tekçi zihniyete bir cevap

Eşbaşkan Engin Sever: “Kürt halkı büyük fedakârlıklar ile oluşturduğu ulusal değerlerini ve kültürünü korumayı bilmiştir.  Bu temelde özgürlük özlemlerini gerçekleştirmek için büyük bir mücadele vermeye devam ediyor. Halaylarımızın yasaklandığı, Kürtçe konuşmaya ve şarkı söylemeye tahammülün olmadığı bu süreçte Kürt halkı faşist, ırkçı ve tekçi zihniyete karşı kültürünü ve tarihini koruyor ve dünden daha çok sahipleniyor.

Her yer mücadele alanı oldu

Kürt halkı, yeniden dirilişinin yaratıcısı olan Önder APO sayesinde tarihsel miraslarına, toprağına ve kültürüne sahip çıkmak için özgür yaşama kenetlenmiştir. Bu ulusal duruş karşısında şaşkına dönen, katliam, ırkçılık ve her tür yöntemle sivil halkı hedef alan soykırımcı Türk devletine karşı Önder Apo’nun paradigması etrafında birleşen Kürt halkı ve dostları her yeri mücadele alanına çevirmeye devam etmektedir. Bu inançla 32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne Avrupa’nın tüm ülkeleri ve şehirlerinden gelecek Kürdistanlılar ve dostları kültürel şölende yerlerini alarak hem siyasal hem de ulusal reflekslerini ortaya koyacak ve Önder Apo’nun fiziksel özgürlüğü taleplerini haykıracaklardır…

Öcalan’ın dostları orada olacak

Rêber Öcalan’ın dünya sathına dağılmış dostlarının de festivalde olacağını hatırlatan Eşbaşkan Sever, “Dünyanın birçok merkezinden Afrika’dan, Avrupa ve Kanada’ya kadar farklı ülkelerden Öcalan’a Özgürlük inisiyatifinde yer alan onlarca tanınmış şahsiyet, sendikacı, siyasetçi festivale katılarak Rêber Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü ve Kurdistan’daki katliamlara karşı ortak mücadeleyi haykıracak. Kürt halkı sömürgecilere, uluslararası güçlere ve ihanete karşı ulusal birlik ve direniş mesajları verecek. Denbejler ile ulusal kültür değerlerini  güçlendireceğimizin mesajını vererek irade beyanında bulunacağız” dedi.

Özgürlük kampanyası ile birlikte

Festivalin gelenekselleşen yönü ile mücadele sürecinin birleşik anlamına dikkat çeken KCDK-E Esbaskani Zübeyde Zümrüt de, “Bu yıl ki festivalin geleneksel anlamı yanında bir de yaşanan mücadele süreci ile bağlantısı var. 21 Eylül’de Frankfurt’ta gerçekleşecek olan festival, 10 Ekim 2023 günü başlatılan ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlesi içinde gerçekleştirilen ilk büyük festival oluyor. Bu bakımdan, bu yılki Kürt Kültür Festivali geleneksel anlamı yanında bir de Önder Apo’ya fiziki özgürlük hamlesinin bir eylemi olarak gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Avrupa’da yaşayan halkımız ve dostlarımız, Küresel Özgürlük Hamlesi’nin birinci yıldönümü etkinliklerini Festival ile başlatacak ve eylem düzeyini yeni bir zirveye taşıyacaktır. Başkan Apo’nun önerdiği özgürlük çizgisi etrafında bir araya gelerek tecride karşı özgürlük, eşitlik, demokrasi sloganları haykıracağız” dedi.

Kültürel zenginliğimizin göstergesi olacak 

Eşbaşkan Zübeyde Zümrüt: “Festivalimiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival alanında birçok yazarın açacağı sergiler, Kürt kıyafetleri, sanatsal çalışmalar, ayrıca çocukların vakit geçirebileceği çadırlar festivale ayrı bir renk katacak. Tüm teknik hazırlıkları tamamlanan festivale katılım talebi büyüktür. Avrupa’nın birçok merkezinde bütün şehirlerde otobüsler tutulmuştur.”

Zamanında hareket noktasında olalım

“Halkımızı bulunduğu yerlerde önceden belirlenen hareket noktalarında zamanında hazır olmaya çağırıyoruz” diyerek çağrısına devam eden KCDK-E Asbaşkanı Zümrüt: “Herkes en yakındaki Kürt Toplum Merkezleri’nden otobüs kalkış saatlerini öğrenebilir. Tüm toplum merkezlerimiz hiçbir insanimiz yerde kalmayacak seklinde çalışmalarını festival gününe kadar devam ettirecek ve tedbirlerini alacaktır. Ayrıca festivalin sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amaca ulaşması için herkesin sorumluluk göstermesi gerekiyor. 

KCDK-E olarak, “Dagirkerî û Tecrîtê bişkîne, Rêbertî Azad bike” şiarıyla yapılacak festivale tüm halkımızı ulusal kıyafetleri ile yine tüm devrimci, demokrat, barış savunucularını Zap direniş ruhu ile katılmaya çağırıyoruz.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.