Her kentte Öcalan’ı haykıracaklar

Yurt Dışı Haberleri —

Uzun Yürüyüş

Uzun Yürüyüş

  • Kürt gençleri ve enternasyonalistlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapacakları yürüyüş, 15 Eylül’de başlıyor. Bielefeld’den başlayacak yürüyüş Hamm, Dortmund, Essen’den geçerek Duisburg’da sona erecek.
  • 6 gün sürecek uzun yürüyüşün Hazırlık Komitesi’nden Azad Êrîş, “Bizler kültürümüzü, ülkemizi, bize ait olanı ancak ve ancak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamakla elde edebiliriz” diye konuştu.

ERKAN GÜLBAHÇE

Kürt ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla geleneksel Uzun Yürüyüş eylemine hazırlanıyor. Bu yıl Almanya’nın Bielefeld kentinden 15 Eylül’de başlayacak yürüyüş, 20 Eylül’de Duisburg’da sona erecek. Kürt ve enternasyonalist gençler “Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla altı gün boyunca Öcalan için yürüyecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için gençler Avrupa’da neredeyse her gün bir eylem ve etkinlik düzenliyor. Gelenekselleşen Uzun Yürüyüş eylemi ise bu eylemselliklerin başında geliyor. Yılda iki defa gerçekleşen bu eylemlerden biri Uluslarası Komplo’nun yıldönümüne denk gelecek şekilde yapılıyor. Kürt ve enternasyonalist gençlerden oluşan iki ayrı kol 15 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelerek, CPT, AİHM, AK ve AP’nin bulunduğu alanda Kürt Halk Önderi Öcalan’a dönük var olan sorumlulukları hatırlatıyor.

Yürüyüş 15 Eylül’de başlıyor

Her sene Eylül ayında düzenlenen diğer yürüyüş ise Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve enternasyonalist gençler öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle düzenleniyor. Bu sene Almanya’nın Bielefeld kentinden başlayacak yürüyüş Duisburg’ta sonuçlanacak. Gençler, 15 Eylül saat 11:00’da Bielefeld’de “Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla bir araya gelecek. Düzenleyecekleri, “Önder Apo ve Gençlik” konulu panelin ardından yürüyüşlerine start verecek. 20 Eylül’de Duisburg’da sona erecek yürüyüşün ardından gençler, 21 Eylül’de Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek 32’nci Kürt Kültür festivaline katılacak.

 

 

Topyekun direniş!

Gazetemize konuşan Yürüyüş Hazırlık Komitesi üyesi Azad Êrîş, İmralı tecridinin 25 yıl 6 ay 28 gündür (12 Eylül itibarıyla) devam ettiğini hatırlatarak, gençliğin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için üstlenmesi gereken çok büyük bir rol ve misyon olduğuna dikkat çekti. Özgürlük arayışında olan ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlamasını isteyen herkesin aktif bir şekilde yürüyüşe katılması gerektiğini söyleyen Êrîş, bu sessizliği bozmanın yolunun topyekun mücadeleden geçtiğini kaydetti.

İçinden geçilen bu süreci, Kürtlük adına ne varsa yok edilmek istenen bir süreç olarak tanımlayan Êrîş, “Bizler kültürümüzü, ülkemizi, bize ait olan şeyleri ancak ve ancak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamakla elde edebiliriz” diye konuştu.

 

İmha konseptini tanımıyoruz

Êrîş, Uzun Yürüyüş eyleminde temel taleplerinin, Öcalan’ın  fiziki özgürlüğünü sağlamak olduğunu söyleyerek, “Sömürgeci TC ve AKP-MHP rejimi tarafından Önderliğimiz şahsında halkımıza tecrit ve soykırım dayatılıyor. Kürdistan’da geliştirilen işgal ve soykırım saldırıları, Bakur ve Başûr’da da halkımıza ve yiğit savaşçılarına dönük imha konsepti devrede. Biz Kürt gençleri olarak bu imha konseptini tanımıyoruz! Bu konsepte karşı nasıl ki yoldaşlarımız Avaşîn’de, Metîna’da, Zap’ta Türk faşizmine karşı mücadele ediyorsa, bizler de Rêber Apo ile özgürleşme, Kürdistan’da buluşma hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Her gün bir şehirde

Yürüyüşü Almanya’nın NRW eyaletindeki farklı şehirlerde organize ettiklerini belirten Êrîş, her gün bir şehirde Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykıracaklarını dile getirdi. Kürt ve enternasyonalist gençler olarak, Bielefeld, Hamm, Dortmund, Essen ve Duisburg kentlerinde yürüyüşlerini sürdüreceklerini söyleyen Êrîş, “Sloganlarımızla tüm şehri inleteceğiz” dedi.

 Yürüyüşün sağlıklı geçmesi ve amacına ulaşması için hazırlıkların titizlikle yapıldığını söyleyen Êrîş, “Gençler bu eylemi bir varoluş ve yok oluş meselesi olarak ele almalı ve katılmalı” dedi. Yürüyüş için Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce dillerinde çağrılar yaptıklarını ifade eden Êrîş, yürüyüşün amacına ilişkin videolar yayınladıklarını da anlattı.

 

* * *

Önder Apo etrafında kenetlenelim

Avrupa’da yaşayan tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri “Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla düzenleyecekleri Uzun Yürüyüş eylemine seferberlik ruhuyla katılmaya çağıran Êrîş, “Herkesi Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylemin rotası

Toplanma – Herbert Hinnendahl-Strasse 11, 33602 Bielefeld

*15.09.2024 – 1. Gün – Bielefeld- Abdullah Öcalan hakkında konferans

* 16.09.2024 – 2. Gün – Bielefeld yürüyüş

* 17.09.2024 – 3. Gün – Hamm yürüyüş

* 18.09.2024 – 4. Gün – Dortmund yürüyüş

* 19.09.2024 – 5. Gün – Essen yürüyüş

* 20.09.2024 – 6. Gün – Duisburg yürüyüş

 

Uzun Yürüyüş’e katılmak veya bilgi almak için şu iletişim adreslerine başvurulabilir.

Mail: mesadirej2024@proton.me

Instagram: @mesadirej2024

Telegram: @mesadirej2024

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.