Öcalan’ın fikirleri için yürüyoruz

Yurt Dışı Haberleri —

Uzun Yürüyüş

Uzun Yürüyüş

  • Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlattıkları Almanya’daki uzun yürüyüş üçüncü gününde devam ediyor.
  • Yürüyüşün Alman katılımcılarından 20 yaşındaki Robin: “Sadece fiziki özgürlüğü için değil, fikirleri için de mücadele ediyoruz. Başka bir yaşamın mümkün olduğunu gösteriyoruz.”
  • İtalyan Aurora: “Gençlerin yaşamı anlamsızlaştırılıyor. Biz gençler, Öcalan’ı iyi anlayarak kapitalist sistemden kurtuluşu sağlayabiliriz. Önderliğin neden esir tutulduğunu iyi kavramalıyız.”

REWŞAN DENİZ

“Önder Apo’ya özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Kürt ve enternasyonalist gençlerin Almanya’da başlattığı yürüyüş sürüyor. Bielefeld ardından dün gençler Öcalan posterleri ve “Freiheit für Öcalan” sloganları eşliğinde Hamm kent merkezinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca Öcalan’a özgürlük talebi içeren bildiriler dağıtıldı.

Yürüyüşe Kürdistan’ın dört parçasından Kürtlerin yanı sıra İtalyan, Beluc, İsveç, Alman, Fransız, İspanyol, Fas, Tamil ve İngiliz gibi farklı halklardan gençlerin de olduğu 130 genç katılıyor. Çoğunluğun Alman gençlerde olması dikkat çekiyor.

Mayıs’ta Öcalan’ı okudu Eylül’de yürüyüşte

Onlardan birisi de Daniel, 24 yaşında. “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne katkıda bulunmak için buradayım” diyen Daniel, “Öcalan yıllardır izolasyon altında, haber alınamıyor. Bir hafta boyunca yürüyerek özgürlük talebini haykıracağız” diye belirtiyor. 2018 yılından bu yana politikayla ilgili, Kürt Halk Önderi Öcalan ile kısa bir süre önce tanışmış. Daniel, “Mayıs ayında Öcalan’ın kitaplarını okumaya başladım, çok etkilendim. Öcalan’ın Rojava örneği çok mükemmel. Özellikle kadın, ekoloji, çevre sorunlarına ilişkin çözümleri demokratik alternatif bir yaşam örneği” diyerek, yürüyüşte yer alma nedenini anlatıyor.

 

Robin

 

Başka bir yaşam mümkün

Robin, 20 yaşındaki Alman bir aktivist. “Önder Apo’nun özgürlüğü için yürüyorum” diyen Robin, “Sadece fiziki özgürlüğü için değil, fikirleri için de mücadele ediyoruz” diye ekliyor. Faşizmin Avrupa, Asya, Afrika, Amerika’da da yükselişte olduğunu kaydeden Robin, “Bireyselleşmenin yarattığı büyük bir kriz de var. Uzun Yürüyüşte tüm bunlara karşı da yürüyoruz. Başka bir yaşamın mümkün olduğunu gösteriyoruz. Komünal, kadının özgürleştiği, ekolojik dengenin sağlandığı bir yaşam. Bunun yolu da mücadele ve örgütlü olmaktan geçiyor” diye ekliyor.

 

Luca

 

Öcalan bizim öğretmenimiz

Alman genci Luca, 24 yaşında ve öğrenci. O da Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırmak için yürüyüşte yer aldığını söylerken, “Önder Apo’nun düşünceleri dünyanın dört bir yanından birçok insan için ilham verici. Bize hayatla ilgili doğru soruları sorma yöntemini öğretiyor. Özgür yaşam nedir, bunun için ne yapabiliriz, nasıl mücadele edebiliriz?” diyor. Bu yıl Şengal’i ziyaret ettiğini ve Êzîdîlerin maruz kaldığı zulme yerinde tanıklık ettiğini anlatan Robin, “Türk devleti ve DAİŞ’in saldırılarına maruz kaldılar. Ama Önder Apo’nun ideolojisi sayesinde kendilerini yönetme ve özgür yaşamı inşa etmenin yolunu bulmuş durumdalar. Bu da Önder Apo’nun sözlerinin özgürleşmemize nasıl yardım edebileceğinin de göstergesi” diye ekliyor.

 

Aurora

 

Gençler için çıkış yolu

İtalyan Aurora ise Kürt hareketini ve Abdullah Öcalan’ı bir yıldır tanıyor. İtalya’da bir kadın grubunun Öcalan üzerine yaptığı okuma günlerine katılmasıyla tanışmış Kürt Halk Önderi’nin fikirleriyle. Gençlerin kapitalist sistem içinde yozlaştığını, Öcalan’ın gençlere bir çıkış kapısını sunduğunu vurgulayan Aurora, “Gençlerin yaşamı anlamsızlaştırılıyor. Bu süreçte biz gençler Öcalan’ı iyi anlayarak kapitalist sistemden kurtuluşu sağlayabiliriz. Önderliğin neden esir tutulduğunu iyi kavramalıyız. Hedefimiz net olmalı. Bizim hedefimiz artık Reber Apo’nun fiziki özgürlüğüdür” diye konuştu.

Gençlerin Hamm’dan sonraki durağı Dortmund, Essen ve Duisburg olacak.

 

* * *

Moral geceleriyle enerji depoladılar

Gençler akşamları ise DKTM’lerdeki etkinliklere katılıyor. Dün Hamm kent merkezindeki 10 kilometrelik yürüyüş ardından gençler Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ndeki moral gecesine katıldı. Önceki gün ise gençler Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ndeki etkinliğe katılmıştı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne ilişkin konuşmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Hekim Sefkan’ın Jîna Emînî için yazdığı şiiri okuduğu etkinlikte, gençler sanatçı Sinan’ın seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.