Gerilladan 7 eylem

Gerilla

Gerilla

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'nı 62 kez uçak ve helikopterle bombaladı, 5 kez de yasaklı patlayıcalar attı. Direnişini sürdüren gerilla, 7 eylemle de yanıt verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 14 Ekim saat 16.45’te ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 15 Ekim saat 01.30’da ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 16 Ekim saat 07.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki türk askerlerini ağır silahlarla vurarak, hareketliliği durdurdu.

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 14 Ekim saat 14.15’te Sinînê Direniş Alanı’ndaki türk askerleri ağır silahlarla vurdu.

* Girê Şehîd Hêmin Direniş Alanı’ndaki türk askerleri, 16 Ekim saat 16.00’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildi.

Metîna Bölgesi

* Şêlazê Direniş Alanı’ndaki helikopterlere 14 Ekim saat 18.00’de müdahale edildi; helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Golka Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 17 Ekim saat 14.40’ta orta otomatik silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 14 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez; 14 ve 15 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 3 kez; 16 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Türk savaş uçakları, 14, 15 ve 17 Ekim’de Xakurkê'nın Sinînê, Lolan, Kendekola, Berbizinê ve Qele alanlarını 12 kez; Garê'nın Kanî Sarkê, Girê Zengil, Girê Sîser, Ergenê, Siyanê, Yekmalê, Sêdarê, Zêvkê, Dêreşê ve Sipîndarê alanlarını 16 kez; Metîna'nın Serê Metîna ve Bêşîlî alanlarını 7 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 4 kez olmak üzere; toplam 39 kez bombaladı.

* Türk helikopterleri de 13 ve 15 Ekim’de Metîna'nın Golka, Serê Metîna, Bêşîlî ve Dergelê alanlarını 16 kez; Xakurkê'nın Şehîd Şerîf ve Girê Şekîf alanlarını 7 kez olmak üzere; toplam 23 kez bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.