Göçmen kadınların sergisi

Kadın Haberleri —

Göçmen kadınlar sergisi

Göçmen kadınlar sergisi

  • Kadınların göçmen hayatında karşılaştığı zorlukları anlatan eserler “Kadın, göç, sanat ve güçlendirme” başlıklı proje kapsamında Hamburg’daki LOLA Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Eserler, göçmen kadınların ülkeleriyle kurdukları bağı ve gücünü sanatseverlere gösteriyor.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Kurdistan, İran ve Afganistan’dan kadınların eserlerinin yer aldığı “Kadın, göç, sanat ve güçlendirme” sergisi 18 Temmuz'a kadar devam edecek. 2 Haziran'da başlayan sergide sanatseverlerle buluşan eserler, göçmen kadınların zengin sanatsal geleneklerini yansıtan çok çeşitli stilleri, teknikleri ve temaları temsil ediyor. Proje, kadınların göçte karşılaştığı zorlukları hassas bir şekilde tasvir eden 30'dan fazla görselden oluşan bir çeşitlilik sunuyor.

 

 

Ülkeyle derin bağ

Kadınlar eserlerinde ülkeleriyle aralarındaki bağı, kimlik sorularını ve ülkelerindeki kadınları destekleme talebini ele alıyor. Sergide Roya Akbari, Abdul Wasi Habibi, Sally Rahen ve Termeh’in yanı sıra Kürt sanatçı Aslı Filiz’in de eserleri yer alıyor.

Zorlukları ve başarıları anlattım

Aslı Filiz sergi hakkında şunları söyledi: “Bir Kürt kadını olarak erkek egemen sistemin kadın katliamlarının resimlerini akrilik boyayla çiziyorum, sergilerde yer alıyorum. Kadına yönelik haksızlıkları, katliamları görmemiz lazım, elbette kadınların başarısını da görüp kucaklamamız gerek. Bu konuyu kısaca anlatmak çok zor ama Kürt kadınının yaşadığı zorlukları ve başarılarını anlatmaya çalıştım. Umarım biraz anlatabilmişimdir. Dilinizi, kültürünüzü yaşatmak istiyorsanız kadınları yaşatmak zorundasınız.”

 

 

18 Temmuz’a kadar

Filiz, sergiyi organize eden küratör Juli’ye de teşekkür etti. Juli B. bir kadın hareketinin üyesi ve sürgündeki sanatçıların platformu penresistance.org'un da kurucusu. Platform, dünya çapında kadın ve insan haklarına kendini adamış kesimlere imkân sunuyor. 

Sergi 18 Temmuz Perşembe gününe kadar Lola Kültür Merkezi Lohbrügger Landstraße 8, 21031 Hamburg'da ziyaret edilebilir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.