Hamburg’da, Özdemir 1’inci sırada

Yurt Dışı Haberleri —

Cansu Özdemir

Cansu Özdemir

  • Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimleri için hazırlanan Die Linke (Sol Parti) strateji toplantısını yaparak adaylarını belirledi. Cansu Özdemir listenin 1’inci sırasında yer alıyor.

MEHMET ZAHİT EKİNCİ / HAMBURG

Die Linke, 2 Mart 2025’te yapılacak olan Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimleri için seçim stratejisi toplantısını yaptı,  adayları belirledi. Die Linke’nin seçim stratejisinin tartışıldığı toplantıda sosyal alandaki kesintiler de gündeme geldi. 130 delegenin katıldığı tartışmalarda partililer, hükümetin bütçe politikalarına karşı parti içerisinde dayanışmacı bir sosyal anlayışın gelişiminin önemine vurgu yaptı. Sağa ve ırkçı siyasete karşı mücadelenin yanı sıra, Almanya’nın savaşlardaki rolünün tartışıldığı toplantıda, sol siyasetin insani gelişimde önemine vurgu yapıldı. Alman silahlarının her gün Hamburg limanından dünyanın dört bir yanına gönderildiğine dikkat çekilen toplantıda, hükümet partilerinin gün geçtikçe muhafazakarlaştığı da vurgulandı.

Sol siyasete ihtiyaç var

1’inci sıra adayı olarak seçilen Cansu Özdemir yaptığı konuşmada göçmen karşıtı politikalara değinerek, bu politikaların sadece AfD’yi güçlendirdiğini söyledi. Özdemir: “Die Linke işçi sınıfının, ezilenlerin ve ayrımcılığa uğrayanların partisi, aynı zamanda umududur. Sağa karşı güçlü bir duruş hepimizin sorumluluğudur. Savaşa karşı barışı savunmak, mazlum ve yoksul insanların yanında yer almak siyasi ve insani kimliğimizin gereğidir. Beni 1’inci sıra adayı gösteren delegelerin güvenine layık olmaya çalışacağım.”

Sorumluluğumuzun farkındayız

Aday listesinde 14’üncü sırada yer alan hukukçu Yavuz Fersoğlu da yaptığı konuşmada; “Hükümet, göçmenleri tüm kötülüklerin merkezine koyarak sorumluluktan kaçıyor. Sosyal sorunları çözmek yerine, bu ülkenin tek sorunu göçmenlermiş gibi bir algı yaratıyor. Die Linke toplumsal sorunların çözümü için güçlü bir programa sahip. Tarihi sorumluluğumuzun farkındayız ve buna uygun hareket edeceğiz. Buradan Hamburg'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılara Die Linke’yi desteklemeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.