Hizmet önceliği kadınların

Kadın Haberleri —

Tuba Sayılgan

Tuba Sayılgan

  • Mûş Belediyesi Eşbaşkanı Tuba Sayılgan, kentte ciddi bir kadın istihdamı sorunu olduğunu söyledi ve yapacakları projelerini sıraladı: “Kadın Taziye Evi’nin çalışmalarına başladık. Kadın lokali, dayanışma evleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurarak daha fazla kadına ulaşacağız.”

Yerel seçimlerde büyük bir farkla Mûş Belediyesi’ni kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), kentte kadınlara yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Eşbaşkanları Tuba Sayılgan ve Sırrı Söylemez, kadınların taleplerine duyarlılıkla yaklaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

ANF’ye konuşan Mûş Belediyesi Eşbaşkanı Tuba Sayılgan, “İlk kez DEM Parti olarak eşbaşkanlık sistemiyle belediyeyi kazandık. ‘Kadınla bir belediye kazanılmaz’ algısını kırma amacıyla büyük bir başarıya imza attık. Belediyeyi devraldıktan sonra Mûş halkına eşbaşkanlık sistemini anlatmaya başladık" dedi.

Güçleniyoruz, birlikte yönetiyoruz

Sayılgan, eşbaşkanlık sisteminin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Mûş'takadınların sorunlarını paylaşabileceği birinin olması, kadınlar için umut oldu. Kadınların danışma, dayanışma, psikolojik ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için bu sistemle birlikte kenti kadınlarla yönetiyoruz.”

Kentte ciddi bir kadın istihdamı sorunu olduğunu söyleyen Sayılgan, “Kamusal alanlarda ve birçok sektörde kadınları göremiyoruz. Belediyenin tüm imkanlarını kadın ve erkek arasında eşit şekilde paylaşma sözü verdik. Bir ilk olan 'Kadın Taziye Evi' projemizin çalışmalarına başladık. Kadınların dinlenip konaklayabileceği bir kadın lokalini kuracağız. Danışma ve dayanışma merkezi olarak kullanabilecek kadın dayanışma evlerini yakın zamanda hayata geçireceğiz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurarak daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. MÛŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.