İlhakın resmi: Pasaport taşıyın

  • Türk devletinin Berwarî Bala’daki kontrol noktasındaki uygulaması ilhakı doğruladı. Askerler “Burası Türkiye toprağı pasaportla seyahat edin” diyerek sivillerin geçişine izin vermiyor. Kontrol noktalarında sivillerin gıda malzemelerine de el konuluyor.

KDP işbirliğiyle Duhok bölgesine yerleşen Türk devleti kontrol noktalarını artırdı. Özellikle Amêdiyê ilçesi kırsalına dönük hava ve kara saldırısı devam ederken Berwarî Bala noktasındaki kontrol noktaları görüntülendi. Kontrol noktasında geçenler Türk devleti askerlerinin kendilerine, “Burası Türkiye toprakları, kimlik ve pasaportlarınızı yanınıza alarak seyahat edin” uyarısında bulunduğunu bildirdi.

Gıdalara el konuluyor

Amêdiyê’nin Zawête beldesindeki kontrol noktasında da aynı uygulamaya ek olarak sivillerin gıda ve eşyalarına el konuluyor. Rojnews’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, MİT ve KDP’nin birlikte baktığı kontrol noktasında sanki başka bir ülkeye geçer gibi pasaport istendiğini, ayrıca gerilla güçlerine gıda gönderildiği iddiasıyla sivillere ait gıda ve eşyalara el konulduğunu bildirdi.

Bokrîskan köyünü bombaladı

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları önceki gün akşam saatlerinde de Qendîl’in Bokrîskan köyünü bombaladı. Rojnews’e bilgi veren Binarê Qendîl Belediye Eş Başkanı Dilşêr İbrahim, bombardıman sonucunda köyde maddi hasar meydana geldiğini bildirdi. HABER MERKEZİ

 

* * *

Şii lider: İşgal saldırılarını reddediyoruz

İşgal saldırılarına tepki gösteren Necef’teki Şiilerin lideri Beşir Necefi de Türkiye’nin askeri operasyonlarını reddettiklerini belirtti.

Türk devletinin Irak Büyükelçisi Anıl Bora İnan ve beraberindeki heyeti kabul eden Necefi görüşmede işgale tepki göstererek, “Türkiye’nin Irak siyasetini, özellikle de Irak’ın su kaynaklarının tutulması ve Irak topraklarındaki askeri saldırılarını kesinlikle reddediyoruz” dedi.

 

* * *

Son 10 yılın en büyük saldırıları

Irak medyasına konuşan Irak Parlamenteri Saer Mehif de, Türk devletine sessiz kalan Bağdat yönetimine tepki göstererek, “Son 10 yılın en büyük saldırıları yapılıyor. Bu saldırılar onlarca ailenin köylerini boşaltmasına ve göç etmesine neden oldu. Bu durumun Kurdistan bölgesinin tamamen işgal edilmesinin başlangıcı olmasından endişe ediyoruz” dedi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki varlığının, kurduğu askeri üslerin, bir ülkenin egemenliğini ihlal anlamına geldiğini vurgulayan Mehif, “Yaşananlar bazı gizli anlaşmaların sonucu. Türkiye’nin bu faaliyetleri bir tehdit. Duhok halkı bunun bedelini ödüyor” tepkisinde bulundu. HABER MERKEZİ

 

* * *

Şehba’da 15 köye bombardıman

Êfrin’i 2018’den bu yana işgal altında bulunduran Türk devleti, Êfrinlilerin göç etmek zorunda kaldığı Şehba bölgesini de bombardımanlarla hedef alıyor. Türk devleti ve bağlı çeteler önceki gece 15 köyü bombaladı. Şewarxe, Merenaz, Malikiyê, Tat Mereş, Minix, Eyn Deqnê, Bêlûniyê, Şêx Îsa, Hirbil, Um Hoş, Til Medîq, Til Çaçan, Şeala, Seyda ve Til Rehal köylerindeki bombardıman gece boyu sürdü. QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.