İngiltere’de uzun yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

Londa Uzun Yürüyüş

Londa Uzun Yürüyüş

  • Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na destek vermek ve 9 Ekim komplosunu protesto etmek amacıyla Londra’da üç günlük uzun yürüyüş gerçekleştiriliyor. Yürüyüşçüler, “Önder Apo özgürleşecek, komplocular yenilecek” dedi.

HİKMET ERDEN/LONDRA

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi tarafından organize edilen yürüyüş öncesinde Londra Kürt Toplum Merkezi önünde açıklama yapıldı. Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal yaptığı konuşmada “Önder Apo’nun esaret altında tutulması kabul edilemezdir. Önder Apo, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü  paradigması ile bu komployu boşa çıkarmıştır. Bugün tüm dünyada süren Önder Apo’ya özgürlük hamlesi de Önderliğin esaretinin artık kabul edilemez olduğunu ifade ediyor. Önder Apo özgürleşecek, komplocular yenilecek” dedi. 

Parlamento’da son bulacak

Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesine ilişkin afiş ve pankartlar taşıyan gençler, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Gerîla” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Haringey bölgesinde başlayan yürüyüşe çevredekiler ilgi gösterirken, araçlar da korna çalarak destek verdi. Bildirilerin dağıtıldığı yürüyüş sırasında Kürt müzisyenler, devrim şarkıları söyledi. 

Liseli gençlerden destek

Gençlerin başlattığı yürüyüş Londra’nın en merkezi bölgelerinde gerçekleşiyor. İlk günkü yürüyüş Old Street’te sona erdi. Dün ise Liverpool Street’ten kentin en işlek caddesi Oxford Street’te yürüyüş gerçekleşti. Lise öğrencileri Abdullah Öcalan flamasını sallayarak ve “Free Öcalan” sloganı atarak yürüyüşe destek verdi. 8 Ekim’de başlayan yürüyüş 10 Ekim’de İngiltere Parlamento binası önünde sona erecek.

'Bugün birlik günüdür'

Yürüyüşe katılanlar duygu ve düşüncelerini bizimle paylaştı.  Yürüyüşçülerden Kürt sanatçı Mir Serhad, “Halkımız ayağı kalkmalıdır. Bugün birlik günüdür. Kürt halkı başaracak. Önder Apo’yu selamlıyoruz Kürdistan gerillasını selamlıyoruz. Artık sömürgeciliği kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Önderliğimiz özgürleşene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Açlık grevine girdi

Gençlik Hareketi Sözcüsü Mazlum Çewlik ise yürüyüş boyunca açlık grevinde olacak. Üç günlük açlık grevi yapan Çewlik, “Önder Apo’suz yaşamı kabul etmiyoruz. Ya özgürlük ya özgürlük diyoruz. Bizler Rêber Apo’nun fedaisiyiz. Tüm dünya bunu bilmeli ve halkımız bu özgürlük yürüyüşüne katılmalıdır” şeklinde konuştu. 

Yorulmak yok

Yürüyüşe katılanlardan biri de 72 yaşındaki Heval Seyda. Bir yılını dolduran hamleye dikkat çeken Seyda “Yürüyüşümüz coşkulu ve güzel. Önderliğimizin özgürlüğü için yürüyoruz. Önderlik özgürleşecek Kürdistan halkı özgürleşecektir. Bizler yürüyüşümüzü sürdüreceğiz, yorulmayacağız” dedi. 

'Tecridi parçalayacağız’

Devrimci Gençlik Hareketi’nden Hamza Amed ise şöyle konuştu: “Mutlaka tecridi parçalayacağız, Önderliği özgürleştireceğiz. Biz bu faşist devleti tanımıyoruz, tanımayacağız. Önderlik özgürleşene kadar bizler durmayacağız.” Elif adlı genç kadın da, Kürt halkının özgürlüğünün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini ifade ederek, herkesi komployu lanetlemeye ve özgürlük yürüyüşüne davet etti. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.