İngiltere’den yaptırım kararı

Dünya Haberleri —

Rusya

Rusya

  • İngiltere, ABD’nin ardından Rusya’ya yönelik yeni mali yaptırım kararı aldığını açıkladı. Ülke Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşı gerekçesiyle aralarında Moskova Borsasının da olduğu 50 hedefe yönelik yaptırım uygulayacak.

G7 ülkeleriyle koordineli olarak uygulanacağı açıklanan yaptırımlar, Rusya’nın finansal sistemini ve askeri üretimini hedefliyor.

Rus savaş makinesine yönelik

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Rusya’nın “savaş makinesini“ mali olarak hedef aldıklarını belirtti. Mühimmat, makine gereçleri, mikroelektronikler ve lojistik tedarikçileri de yaptırım hedeflerinin arasında. "Rusya'nın savaş makinesini finanse etme ve donatma becerisini dibe vurdurmayı" amaçlayan yeni yaptırımların hedefleri, "Rusya'nın yaptırımları atlatarak petrol ticaretine devam etmek için kullandığı gölge filodaki gemiler, Rusya'nın finansal sisteminin kalbinde yer alan kurumlar ve Rusya'nın askeri üretimini destekleyen tedarikçiler" olarak açıklandı.

Yine Türkiye şirketleri

Bu tedarikçilerin bazıları Türkiye, Çin, İsrail ve Kırgızistan’da yer alıyor; Kuzey Kore’den Rusya’ya askeri gereç taşıyan gemiler de yaptırımların hedefinde. "Rusya ordusuna mühimmat, makine aletleri, mikroelektronik ve lojistik tedarikçileri oldukları için hedef alınanlar arasında Çin, İsrail, Kırgızistan ve Türkiye merkezli kuruluşlar olduğu" belirtilen açıklamada, Türkiye'den Bosfor Avrasya ticaret şirketi ve EGETIR Otomotiv nakliye-lojistik şirketine yer verildi. Kuzey Kore'den Rusya'ya askeri mal taşıyan gemilerin de yaptırım kapsamına alındığı duyuruldu. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.