İşgale karşı eylemler sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • İşgalci Türk devleti ve işbirlikçi KDP çetelerinin Başûrê Kurdistan’daki işgal ve ilhak saldırıları Almanya’nın Frankfurt ve Berlin kentlerinde yürüyüşle protesto edildi. Fransa’nın başkenti Paris’te ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı duyarlılık için stant açılarak resim sergisi yapıldı.

BERLİN

Nav Berlin ve Dest Dan Kadın Meclisi’nin ortak organizasyonuyla Berlin Wittenbergplatz Meydanı’nda da kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Türkiye’nin Başûrê Kurdistan’da sürdürdüğü askeri operasyonlara karşı, Berlin’de kalabalık bir grup Wittenbergplatz’dan yürüyüşe geçti. Türkiye’nin Başûr  işgalinin son bulması talebiyle gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda Kurdistanlı ve dostları katıldı.

Eylemde konuşma yapan FEDKURD Eş Başkanı Menderes Canbeg, Türkiye’nin işgal saldırılarına sert tepki gösterdi. Faşist Türk devletinin, kahramanca direnen gerilla güçlerine karşı savaş suçu işlediğini ve kimyasal silahlarla saldırdığını vurguladı. Avrupa’da işgale karşı tepkinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Canbeg, NATO’nun ikinci en büyük ordusunun bütün Kürdistan’da hezimete uğradığını da ifade etti. Canbeg konuşmasını “Bijî Serok Apo!” Sözleriyle sonlandırdı.

Enternasyonalist gençlik adına konuşan bir aktivist ise, işgal saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek faşist Türk devletinin üsler inşa ederek Kürdistan’ı kalıcı olarak işgal etme ve sınırlarını genişletme amacında olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar TC devletinin amacının Kürtleri yok etmek olduğu dikkat çeken aktivist, ancak bu hayalin asla gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Yürüyüş boyunca eylemciler, Kürtçe “Bijî berxwedana gerîla” ve Almanca “Alle Besatzer, raus aus Kurdistan” sloganları attı.

 

FRANKFURT

KAWA Kurdistani Demokratik Toplumlar Federasyonu  (FCDK KAWA) ve TJK-E Hessen tarafından organize edilen eylem Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından yapılan konuşmalarda, 17 Nisan 2021’den beri faşist Türk devleti ve KDP ihanetinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırısı içinde olduğu hatırlatılarak, tüm Kurdistanlılar ve dostlarına işgale karşı mücadeleye çağrısı yapıldı. Şehir merkezindeki işlek caddelerde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Gerilla”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

Eylem KON-MED tarafından işgale karşı hazırlanan bildirinin okunmasıyla sona erdi.

 

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'de ise TJK-F öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı duyarlılık için stand ve resim sergisi açıldı. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Chatelet Meydanı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı stant açıldı. Standda Abdullah Öcalan’ın kitapları ve felsefesini anlatan broşürler sergilendi.

Resim sergisinde Fransızca yazılarla, İmralı'daki mutlak tecrit koşulları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkına karşı işlenen insanlık suçlarına dikkat çekildi. 

TJK-F üyesi kadınlar tarafından Fransız halkına ve turistlere tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.