İsrail Lübnan’ı bombaladı

Dünya Haberleri —

İsrail, Lübnan saldırı

İsrail, Lübnan saldırı

  • Golan tepelerine yapılan saldırıda Hizbullahı sorumlu tutan İsrail Lübnan’ı gece boyunca uçaklar ve top atışı ile bombaladı. Hizbullah Golan saldırısını kategorik olarak reddetti.

İsrail ordusunun gece boyu süren hava ve topçu saldırılarına hedef olan Lübnan'ın iç ve güney bölgelerinde önemli düzeyde yıkım gerçekleşti. Gece saatlerinde Lübnan'ın iç kesimlerinde ve güneyinde yer alan Şabriha, Burc eş-Şimali, Bekaa, Kefer Kila, Rub Selasin, el-Hiyam ve Tayr Harfa bölgelerinde Hizbullah tahkimatları ve depolar hedef oldu. Lübnan genelinde Hizbullah’a ait hedeflere yapılan hava saldırısının misilleme olduğunu duyuran İsrail, silah depolarının vurulduğunu iddia etti.

Dün İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems köyündeki bir futbol sahasına isabet eden roket, 12 kişinin ölümüne yol açtı. İsrail, saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tutarken Hizbullah, saldırının sorumluluğunu reddetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, “Hizbullah, çocukların ölümüne yol açan roket saldırısının bedelini ağır ödeyecek” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Özel Koordinatörü ve Lübnan'daki BM Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı tarafından yapılan ortak açıklamada, gerilimi tırmandıran saldırının ardından Lübnan-İsrail sınırında azami itidal çağrısında bulunuldu.

İsrail ve Hizbullah arasındaki yoğun ve kesintisiz olarak devam eden karşılıklı ateşe son verilmesi çağrısında bulunan iki BM yetkilisi, bu çatışmaların tüm bölgeyi ‘hayal bile edilemeyecek bir felakete’ sürükleyecek daha geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleyebileceği uyarısında bulundu. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.