Erkeklerin değil, halkın belediyeleri

Kadın Haberleri —

TJA ve DEM Parti

TJA ve DEM Parti

  • Avkevir, Bêrecûk, Aviskê belediyelerinden istifa eden erkek eşbaşkanlara seslenen TJA ve DEM Parti, “Partimizin yönetim ilkelerini reddedenler ne kadınlar ne de halkla yol yürüyemez. Kayyumlara geçit vermediğimiz gibi, erkek egemen anlayışa da geçit vermeyeceğiz” dedi.

Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), Agirî’nin Avkevir (Taşlıçay) Riha’nın Bêrecûk (Birecik) ve Êlih’in Aviskê (İkiköprü) beldesinde DEM Parti'den istifa eden erkek eşbaşkanlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Kadınların İradesi Karşısında Yenileceksiniz" başlıklı açıklama yapan DEM Parti Kadın Meclisi, istifaların eşbaşkanlık mücadelesine saldırı olduğuna dikkat çekti.

Eşbaşkanlığa saldırıdır

Açıklamada, “Gerçekleşen istifalar, kadınların öncülüğünde inşa edilen kadın özgürlükçü, demokratik ve eşitlikçi paradigmamıza yönelik saldırılardır. Partimizin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan biri ne kadınlar ne de bu halkla yol yürüyemez. Kayyumlara geçit vermediğimiz gibi, erkek egemen anlayışa da geçit vermeyeceğiz. Avkevir, Bêrecûk, Aviskê belediyeleri kadınların, gençlerin, halkın iradesidir. Bu iradeye karşı duranlara sesleniyoruz; kadınların iradesi karşısında yenileceksiniz” denildi.

Daha da güçleneceğiz

TJA ise 31 Mart yerel seçimlerine değinerek seçimlerde Kürt kadın mücadelesinin en temel kazanımı olan eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet fikriyatının esas alındığını ve kadın özgürlükçü, toplumcu belediyecilik modelinin yeniden inşası için çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Erkek egemen iktidarının en temel korkusu olan kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışına karşı seçimlerden önce başlayan ve özel savaş politikası kapsamındaki saldırılar yerini bu kez Colemêrg Belediyesi gibi kayyum anlayışına; Bêrecûk ve son olarak da Agirî Avkevir gibi yerlerde, kendilerini seçen başta kadınlar olmak üzere Kurdistan seçmenine ihanet pratikleri yaşanmıştır.

Eşbaşkanlık sisteminin maruz kaldığı bu saldırıların faşizme, cinsiyetçiliğe, tekçi, dinci düzene hizmet ediyor. Bundandır ki, eşbaşkanlık sistemini mücadelemizden ve de haklı davamızdan aldığımız güçle her zamankinden daha fazla örgütleyecek, işbirlikçi, kadın ve Kürt düşmanı bu düzene çomak sokmaya devam edeceğiz. Kazanımlarımızı ucuz hesapların kurbanı etmedik, etmeyeceğiz.” AGIRΠ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.