İzmir yolunda felaket

Trafik kazaları

Trafik kazaları

  • Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, üst geçidin ayağına çarptı; 9 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

Agirî'nin (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinden İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait yolcu otobüsü, sabaha karşı E-90 kara yolunun Olukpınar köyü mevkinde sürücüsünün kontrolünden çıktı. Otobüs, önce bariyerlere, daha sonra üst geçidin beton ayaklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs hurda yığınına döndü. Yol ulaşıma kapatıldı. Yaralılar, ekiplerin çalışmasıyla otobüsten çıkarılarak, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, ilk belirlemelere göre kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin yaralandığını bildirdi.

Otobüs şoförü de

Yaşamını yitiren 9 kişi arasında otobüs şoförü de yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, kazanın saat 05.00 sıralarında Ankara-Eskişehir otoyolunun 53. kilometresinde meydana geldiği belirtilerek, "Ağrı'dan yola çıkan otobüsün sebep olduğu tek taraflı kazada ilk belirlemelere göre 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 27 vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaza ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma derhal başlatılmış olup hayatını kaybedenlerin ölü muayene işlemleri tamamlanmış, olay yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Otobüs sürücüsünün de hayatını kaybettiği olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Kazada yaralanan 27 kişiden 9'u Bilkent Şehir Hastanesi'nde, diğerleri de farklı hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden 9 kişinin cesedi, yapılan incelemelerin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

 

* * *

Baraja giren dört kişi boğuldu

Muş'ta barajda yüzen çocuğu kurtarmak için suya giren üçü çocuk dört kişi akıntıya kapılarak boğuldu.

Mûş'un Bostankent köyünde ikamet eden Karakaya Ailesi, piknik için Alpaslan-1 Baraj Gölü'ne gitti. Burada yüzmek için suya giren Rabia Karakaya (13) boğulma tehlikesi geçirdi. Çocuğu kurtarmak üzere göle giren Yasin Karakaya (18), Edanur Karakaya (20) ve Fatma Karakaya ile Eylül Tekin (15) akıntıya kapıldı. İhbar üzerine harekete geçen AFAD ekipleri ve bölge halkının katıldığı aramalar sonucunda Rabia, Yasin, Edanur Karakaya ve Eylül Tekin'nin cansız bedeni bulundu. Suda boğulan dört kişinin cenazeleri otopsi için Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fatma Karakaya'yı arama çalışmaları da devam etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.