Kadın Gündemi kısa kısa

Kadın Haberleri —

.

.

  • 2 kadını katlettiler
  • Katiller erkek devlettir, erkek adalettir

Hewlêr’in Soran İdaresi’ne bağlı Rewanduz ilçesinde kimliği tespit edilmeyen 22 yaşındaki genç bir kadın, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Soran Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Rewend Mexdîd yaptığı bir basın açıklamasıyla, önceki gece saat 22.20 sularında Soran İdaresine bağlı Revanduz ilçesinde bir kadının öldüğü hakkında bilgilendirildiklerini aktardı.

Rewend Mexdîd, ekiplerinin olay yerine ulaştıktan sonra 22 yaşında genç bir kadının Rewanduz’da uçurumdan düşerek yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini söyledi. Genç kadının cenazesinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp’a gönderildi.

23 kadın katledildi

Rojhilatê Kurdistan’ın, İlam kentinde 36 yaşındaki bir kadın 70 yaşındaki babası tarafından katledildi.

Cumartesi gecesi yaşana olayın ardından katil güvenlik güçlerine teslim oldu.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü’ne göre Doğu Kürdistan ve İran genelinde Ağustos ayı boyunca, 23 kadın katledildi. HEWLÊR

 

* * *

Katiller erkek devlettir, erkek adalettir

Mersin’de 3 Ağustos’ta Pınar Bayrak’ı darp ederek, katleden Ziya Ecer’in Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan tutukluluk incelemesi öncesi açıklama yapıldı. Mersin Kadın Platformu’nun yaptığı açıklamada, “Bu suçun ortakları erkek devlettir, erkek adalettir. Davanın takipçisi olacağız” denildi.

Açıklamayı yapan platform üyesi Fatoş Sarıkaya, “Kadın düşmanı politikalardan katliamlara teşvik eden cezasızlıktan, ödül gibi iyi hal indirimlerinden cüret alan bir erkek daha ‘nasıl olsa bana bir şey olmaz’ diyerek, tehditlerle hane içine hapsettiği Pınar’ı katletti. Suçlular organize şekilde cinayeti örtbas etmeye çalıştı. Bu suçun ortakları, delil karartanlar, suçu teşvik edenler, tahrik indirimi verenler, kadın düşmanı politikaları birincil devlet görevi haline getirenler, ‘kutsal aile’ lafı ile kadınları şiddet gördükleri evlere mecbur bırakanlardır” dedi.

Adalet nerede?

Daha sonra konuşan Pınar Bayrak’ın amcası Yusuf Bayrak ise yeğeninin yıllarca şiddet gördüğünü dile getirerek, failin ailesinin de suçlu olduğunu söyledi. Olay yerinde yetkililer gelmeden temizlik yapıldığını ve delillerin yok edildiğini savunan Bayrak, “Meryem Ecer, Ahmet Ercan, Rozelin Balkan, Ömer Bayat delilleri karartarak Pınar’ın kanlı elbiselerini, yatağı, çarşafları çöpe attılar ve bu insanlar şu anda dışarıda özgürce geziyor. Dışarıda kol gezenler günler önce evimin önünde silahlarla çocuklarımı ve eşimi taciz etti. Tüm bunların kamera kayıtları var. Davanın peşinde olduğumuz için tehdit ediliyoruz. Bizim korunmamız gerekirken katiller korunuyor. Adalet nerede? Cinayette sorumlu olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.