Kovid geri mi dönüyor

Dünya Haberleri —

Kovid 19

Kovid 19

  • DSÖ, FLiRT adlı yeni korona varyantının dünya genelinde baskın hâle geldiğini açıkladı. İsviçre'de vaka sayıları yüzde 50 arttı, bazı bölgelerde maske zorunluluğu geri döndü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), FLiRT adlı yeni bir korona varyantının dünya genelinde baskın hâle geldiğini bildirdi. İsviçre'de bu varyantın hızla yayılmasıyla, laboratuvarlar tarafından doğrulanan koronavirüs vakaları son bir ayda yaklaşık yüzde 50 arttı. Federal Halk Sağlığı Dairesi, rakamların henüz endişe verici boyutlara ulaşmadığını ancak dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Maske zorunluluğu geri dönüyor

Aargau Kantonu'ndaki Bad Zurzach kentinde bulunan bir rehabilitasyon kliniğinde maske zorunluluğu yeniden başladı. Blick gazetesine göre, ziyaretçiler de dahil olmak üzere hastalarla doğrudan temas hâlinde olan herkesin maske takması gerekiyor. Ayrıca, SRF'nin haber merkezinde de hasta sayısının artmasıyla birlikte çalışanlara maske takmaları önerildi.

Hastanelerdeki durum

Bern ve Basel'deki büyük hastanelerde henüz genel bir maske zorunluluğu uygulanmıyor, ancak hastalık semptomları gösterenlere maske takmaları tavsiye edildi. BASEL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.