Kürt'ün mağlubiyeti için Galip

Salim Güran ve Galip Ensarioğlu

Salim Güran ve Galip Ensarioğlu

  • AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Amed'in Dicle ilçesi ve il merkezinde yaşayan Ensarioğlu Ailesi'nden. Osmanlı İmparatorluğu döneminde 18. yüzyılda Dicle'ye getirilip yerleştirilen ve Arap kökenli olduğu iddia edilen bir aile. Ailenin büyük çoğunluğu, geldikleri günden beri devlete sadık, Kürtlere karşı pozisyonunu koruyor.

Narin Güran'ın bulunamadığı günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Amed'in Dicle ilçesi ve il merkezinde yaşayan Ensarioğlu Ailesi'nden. Osmanlı İmparatorluğu döneminde 18. yüzyılda Dicle'ye getirilip yerleştirilen ve Arap kökenli olduğu iddia edilen bir aile. Ailenin büyük çoğunluğu, geldikleri günden beri devlete sadık, Kürtlere karşı pozisyonunu koruyor. Aile 1950'den beri de iktidardaki partilerin bölgedeki uzvu.

Abdüllatif Ensarioğlu, Adalet Partisi'nden dört dönem, Salim Ensarioğlu Doğru Yol Partisi'nden üç dönem milletvekilliği yaptı. Galip Ensarioğlu ise 24 ve 26. dönemin ardından halen AKP Milletvekili. Doğan Güreş ile birlikte Kürdistan'da Hizbulkontra ve JİTEM cinayetlerinden 4 bin köyün boşaltılıp yakılmasına kadar topyekün devlet terör uygulayan Tansu Çiller'in Doğru Yol Partisi'nde (DYP) 16 yıl Diyarbakır İl Başkanlığı yapan Galip, kuruluşundan itibaren de yeni iktidar partisi AKP'nin elemanı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile ilgili her kritik dönemde, sureti haktan görünerek devletin zulmüne meşruiyet devşiren izahatarla gündeme gelen Galip, Şırnak'taki Tatarlar ve Babatlar gibi elde silah dolaşmasa da koruculuğun kentli versiyonunu başarıyla uyguladı. 

Ekonomik olarak da palazlandırıldı. Amed ve Yalova merkezli Ensar, Ensarioğlu, Pırlanta Taahhüt, Arsa, Tekyol Taahhüt adıyla şirketleri bulunuyor. Son 15 yılda kayyumlardan bakanlıklara kadar ihalelerle beslendi, ciddi bir ekonomiyi de yönetir hale geldi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.