Meydanlarda buluşalım

Yurt Dışı Haberleri —

Kürt Halk Önderi Öcalan için eylem

Kürt Halk Önderi Öcalan için eylem

  • Almanya'da halk buluşmalarında bir araya gelen Kürtler, hamle kapsamında, 9 Ekim’de Heilbronn, 12 Ekim’de Stuttgart ve 16 Kasım’da Köln’de yapılacak eylemlere güçü katılım çağrısı yaptı. 

Küresel "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi iki gün sonra bir yılını tamamlayacak. 10 Ekim 2023'de global çapta startı verilen hamlenin ikinci aşamasına güçlü katılım için Almanya'nın Heilbornn, Darmstadt, Stuttgart, Nürnberg, Hanau, Kasel ve Friedrichshafen kentlerinde halk buluşmaları gerçekleşiyor.

Hamleye güçü katılım çağrılarının yapıldığı halk buluşmalarında Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasının dengeleri değiştireceğine, Kürdistan üzerinde oynanan oyunları boşa çıkartacağına dikkat çekildi.

Güçlü bir halk yaratıldı

Heilbronn kentindeki buluşmaya Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt katıldı. Şehitler anısına yapılan saygı duruşu ardınan konuşan Zübeyde Zümrüt, 9 Ekim Komplosuna dikkat çekerek: “Komplo ile Özgürlük Hareketi’nin Önderi Rêber Apo’ya karşı da uluslararası güçler bir olup 9 Ekim komplosunu gerçekleştirip Özgürlük Hareketi’ni yok etmek istedi. Ancak Bașkan Apo öyle bir halk yaratmıştı ki, ne olursa olsun bu dava bitmek bir yana bir adım dahi geri attıramadı. Önder Apo’nun felsefesi ile Kürtler dünyanın dört yanında dostları ile ayaktadır.”

Zübeyde Zümrüt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekerek, “44 aydır Önder Apo’dan haber alamıyoruz. Büyük bir tecrit altında tutuluyor. Uluslararası hukuka aykırı olan bu tecrit, başta CPT olmak üzere komploda yer alan tüm güçlerdir. Tecridi kırmak, Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak için birçok eylem yapıldı, yapılmaktadır. Ancak yeterli değildir. Şunu iyi bilmeliyiz; bu tecrit tüm Kürt halkına karşı uygulanmaktadır. Tecridi kırmadan, Önderliğimizi özgürleştirmeden bizler özgür olamayız. Bu amaçla daha aktif çalışmalıyız, tüm gücümüzle sokakları doldurmalıyız. 9 Ekim Komplosunu protesto etmek, Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak için 9 Ekim’de Heilbronn, 12 Ekim’de Stuttgart ve 16 Kasım’da Köln’de yapılacak eylemlere güçlü katılmaya çağırıyorum” dedi.

Kaynayan bir kazan gibi

Aynı kapsamda Darmstadt kentinde siyasetçi Dilek Öcalan’ın katılımıyla halk buluşması gerçekleştirildi. Dilek Öcalan, tüm özgürlük şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkı için başlattığı mücadelenin hala devam ettiğini vurguladı. Dilek Öcalan, Ortadoğu’daki mevcut durumun Abdullah Öcalan’ın yıllar önce öngördüğü gibi geliştiğini ifade etti; "Ortadoğu şu anda kaynayan bir kazan gibi ve Öcalan’ın söyledikleri bir bir gerçekleşiyor. Gerilla Kürt halkının direnişinin önüne geçilemediğinde, Öcalan’ı sessiz bırakıyorlar ve dış dünyayla iletişimini kesiyorlar” dedi. Dilek Öcalan, "Büyük acılar çektik ve büyük bedeller verdik. Bugün elde ettiğimiz değerler, bu bedellerin sonucudur" diye konuştu.

Tecridi kırmak için Köln’e

Stuttgart'ta Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen halk buluşmasında konuşan gazeteci-Yazar Sefkan Kobanê, siyasi süreci değerlendirerek konuşmasına başladı. Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve 16 Kasım'da gerçekleşecek olan Büyük Köln Yürüyüşü'ne vurgu yaparak, Ortadoğu ve Kürdistan'da devam eden savaşa değinen Kobanê, halkın topyekûn 3. Dünya Savaşı'na hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Kürtlerin kazanımlarına sahip çıkması gerektiğini ve bu süreçte Önder Abdullah Öcalan'ın etrafında kenetlenmenin önemini vurgulayan Kobanê, tecridin mutlaka kırılması gerektiğini ifade etti.

Toplum sindirilmek isteniyor

Nürnberg kentinde Medya Halk Evi’nde gerçekleştirilen buluşmaya, Siyasetçi Abdullah Demirbaş konuşmacı olarak katıldı. Orta Doğu’nun yeniden şekillenmesinde Kürdistan’ın stratejik konumu ve önemi, Kürdistan ve Türkiye’de gelişen son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Demirbaş, Türkiye’de kadın ve çocuklara yönelik erkek egemen ideolojisinin baskısı ve şiddetinin toplumun tüm hücrelerine bilinçli bir şekilde yayılmak istendiğini, buna karşı çözümün demokratik ulus bilinci ile kadının toplumdaki öncülüğünün hayata geçirmek gerektiğini belirtti. Demirbaş, son olarak 16 Kasım 2024 tarihinde Köln’de yapılacak tarihi yürüyüşe katılımın öneminden bahsederek, çağrıda bulundu.

Özgürlük mücadelesine saldırıdır

Hanau’daki dernek lokalinde düzenlenen etkinliğe, STK’lar, dernek temsilcileri ve çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Siyasetçi Osman Kapan bir konuşma yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit politikalarına ve 15 Şubat 1999'da gerçekleştirilen uluslararası komploya vurgu yaptı. Tecridin, Kürt halkının özgürlük mücadelesini engelleme amacı taşıdığını belirten Kapan, bu politikanın yalnızca Abdullah Öcalan şahsında değil, genel olarak Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

Kadın Meclisi’nden temsilciler, Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesindeki öncü rolüne dikkat çekerek, kadınların mücadelesinin aynı zamanda toplumun özgürleşme mücadelesi olduğunu vurguladı.

Yüzyıl önceki sınırlar

Kassel kentinde DKTM’de halk toplantısı yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte söz alan Mordem Karer, Ortadoğu’da emperyalist devletler tarafından yüz yıl önce çizilen sınırların artık günümüze cevap olmadığını ve 21. yüzyılda Kürt halkının artık inkar edilemeyeceğini dile getirdi. Mordem Karer, Kürtlerin yüzyıl önceki hatalarından ders çıkarıp, gelişen teknoloji karşısında feodal çatışmalardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Etkinlik katılımcıların sorularına cevap verilmesi ardından son buldu.

Kürtler hazır olmalı

Friedrichshafen kentinde bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen halk toplantısında da Almanya Kürt Dernekleri Konfederasyonu Eşbaşkanı Ruken Akça konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo üzerine tartışmalar yürütüldü. Ruken Akça, "Komplo hala Kürt’ün tasfiyesi üzerinden devam ediyor. Buna karşı en büyük cevap komployu boşa çıkartmak ve Önderliğe sahip çıkmakla olur. Orta Doğu’nun savaş merkezi olduğu bir süreçte Kürtler için yeni bir sürece biz Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak hazır olmak durumundayız" dedi. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.