Özerk yönetim kriz masası oluşturdu

Dünya Haberleri —

Lübnan göç

Lübnan göç

  • Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Lübnan’daki savaş nedeniyle bölgeye dönen yurttaşların güvenli yerleşimleri ve ihtiyaçlarının karşılanması için kriz masası oluşturdu. Gelenler sınır kapısında karşılanacak.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Lübnan'dan dönen yurttaşların güvenli bir biçimde yerleşebilmelerini sağlamak için kriz masası kurduğunu açıkladı. Özerk Yönetim, Şam hükümeti ile ortak sınır kapısında yaptığı açıklamada, yaşanan insani krize müdahale ettiklerini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkan Yardımcısı Gulistan Eli tarafından okunan açıklamada, Lübnan'da yaşanan çatışma sonucunda sorumluluk temelinde ve bölgeye dönmek isteyen Suriyelilerin acılarını hafifletmek amacıyla acil toplantı düzenlendiği belirtildi. Gulistan Eli, toplantıda bir kriz masası kurulmasına karar verildiğini, bu masanın ilgili taraf ve kurumlardan oluştuğunu bildirdi.

Sınırda karşılanıp, ihtiyaçları karşılanacak

Masanın görev ve sorumlulukları hakkında konuşan Gulistan Eli, "Masa, Suriyeli mültecileri kapıda karşılayacak. İsimlerini kaydedip kimliklerini doğrulayacaklar. Daha sonra Lübnan'dan dönen bölge sakinleri akrabalarının ve ailelerinin yanına geçebiliyor. Yakınları bölgede olmayanlar için Özerk Yönetim bölgede özel merkezler sağlayacak. Kriz masası göçmenlerin kabulünü denetleyecek” dedi.

Til Koçer kapısı açılmalı

Gulistan Eli, uluslararası topluma ve mültecilerle ilgili kuruluşlara gerekli desteği vermeleri çağrısında bulundu. İnsani yardımların bölgeye ulaşarak mültecilere dağıtılabilmesi için bir kez daha Til Koçer kapısının açılması yönünde çağrıda bulunan, Gulistan Eli, Şam hükümetine de geçişlerini kolaylaştırma çağrısında bulundu.

Özerk Yönetim 24 Eylül'de Lübnan'dan dönen Suriyelileri karşılamaya hazır olduğunu duyurdu. Aynı gün Özerk Yönetimi Lübnan temsilcisi, Suriye’ye dönmek isteyen Suriyeli mültecilere ve Kuzey ve Doğu Suriye sakinlerine yardım sağlamak üzere bir komite kurulduğunu duyurdu. RAKKA/ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.