İsrail finansı hedef aldı

Dünya Haberleri —

Lübnan

Lübnan

  • Çok sayıda Lübnanlının günlük olarak kullandığı finans sistemini hedef alan İsrail 24 bölgede yoğun bombardıman yaptı. Öncelikli hedef El-Kard El-Hassan bankacılık sistemi.

İsrail ordusu, Lübnan Hizbullah’ını desteklediğini iddia ettiği banka ve diğer finans kuruluşlarını hedef almak üzere Lübnan'a yeni saldırılar düzenlediğini açıkladı. Düzenlenen saldırılarda, Hizbullah'a bağlı bir finans kuruluşunun Beyrut'taki şubeleri, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa Vadisi'ndeki bazı şubeleri vuruldu. Herhangi bir can kaybı bildirilmedi. İsrail ordusu (IDF) daha önce yaptığı açıklamada, 14'ü başkent Beyrut'ta olmak üzere 24 bölge için tahliye çağrısında bulunmuş, gece boyunca saldırıların devam edebileceği uyarısında bulunmuştu.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan üst düzey bir İsrail istihbarat yetkilisi, saldırıların ana hedefinin Hizbullah tarafından yönetilen bankacılık sistemi El Kard El Hasan olduğunu belirtti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan tarafından yaptırım uygulanan ve kâr amacı gütmeyen bu kuruluş nakit bazlı finansal hizmetler sunuyor ve yüz binlerce sıradan Lübnanlı tarafından kullanılıyor.

El-Kard el-Hasan yaptığı açıklamada, hedef alınma kararının İsrail'in "iflasının" bir işareti olduğunu söyledi ve müşterilerine fonlarının güvende olmasını sağlamak için önlemler aldıklarına dair güvence verdi.

Beyrut'a yönelik yeni saldırılar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Lübnan'daki sivil kayıpların "çok yüksek" olduğunu söylemesinden hemen sonra gerçekleştirildi.

Lübnan'daki sağlık yetkilileri son haftalarda İsrail saldırılarında 1.700'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve bunların yaklaşık dörtte birinin kadın ve çocuk olduğunu bildirdi. BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.