Palalı Hof’ta gözaltına alındı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Alman askerlere bıçaklı saldırı planlayan 27 yaşındaki bir Suriyeli gözaltına alındı. Münih Başsavcılığı, ‘Radikal İslamcı’ dediği şüphelinin yakın zamanda iki adet pala satın aldığını açıkladı.

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Hof kentinde 27 yaşındaki Suriyeli bir erkek bıçaklı saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına alındı. Münih Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Radikal İslamcı" olduğu iddia edilen şüphelinin Alman ordusuna mensup askerlere öğle molası sırasında saldırmaya hazırlandığı, "mümkün olan en fazla sayıda kişiyi öldürmeyi" amaçladığı belirtildi. 

Başsavcılık, şüphelinin geçtiğimiz günlerde kesici bir alet olan, 40 santimetre uzunluğunda iki adet pala edindiğini açıkladı. Başsavcılığın açıklamasında şüphelinin eylemi ile "dikkat çekmeyi ve toplum içinde belirsizlik hissi yaratmayı hedeflediği" de belirtildi. Polisin yakalama kararı çıkarılan şüpheliyi Hof'ta gözaltına aldığı belirtildi ancak başka ayrıntı paylaşılmadı.

Almanya son haftalarda yaşanan bıçaklı saldırıların ardından ülke sınırlarının tümünde kontrollere başlama kararı almıştı. Ayrıca bıçak taşımayı sınırlandıran ve göçmenlerin ülkelerine iadesini kolaylaştıran düzenlemeler hükümetin gündeminde. MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.