Pasûr’da yasak ve saldırı

Pasûr(Kulp)

Pasûr(Kulp)

  • Valilik, Pasûr’un kırsal Eskar Mahallesi ile Simetax, Guhermi ve Nedrehuş mezralarının olduğu bölgeye 15 gün süreyle girişleri yasakladı. Aynı bölgede askeri saldırı başlatıldı.

Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesine bağlı kırsal Eskar (Yaylak) Mahallesi ile Simetax, Guhermi ve Nedrehuş mezraları arasında kalan Şinak Tepe Doğusu Bölgesi “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Ekim’e kadar bölgeye giriş ve çıkışlar izne bağlandı. Açıklamada şunlar belirtildi: “Diyarbakır İli Kulp İlçesi, Yaylak (Eskar) Mahallesi; Simetok (Simetax), Gühermi ve Nedrehuş Mezrası arasında kalan Şinak Tepe Doğusu Bölgesi’nde, Diyarbakır Valiliğince 29 Eylül 2024 (Dahil) – 13 Ekim 2024 (Dahil) tarihleri arasında (15) on beş gün süre ile ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu tarihler arasında söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır.”

Yasak karanın ardından Eskar Mahallesi’nin Simetak, Guherne, Nedrexuş ile çevre mezralara yönelik askeri saldırı başlatıldı. Sabaha doğru sivil ve zırhlı araçlarla mezralara sevk edilen askeri birlikler ve korucular, bazı noktalara konumlandırıldı. Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) da mezraların semalarında dolaşırken, sabah saatlerinde Simetak mezrasının ormanlık alanı iki helikopter tarafından bombalandı.

Sabah saatlerinde Eskar Mahallesi'ne giriş çıkış yapmak isteyen yurttaşlara askerler tarafından izin verilmedi. AMED

 

* * *

Sınırda katledilmiş bulundu

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 27 Eylül’den bu yana haber alınamayan Sabri Kıran (41) isimli yurttaş, öldürülmüş halde bulundu. İddiaya göre; Nisêbîn ile Kuzey ve Doğu Suriye kenti Qamişlo sınırının Yeşilkent Mahallesi Yıldırım İlköğretim Okulu mevkiinde hareketsiz olarak yatan bir şahsı görenler durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, cenazenin kayıp olarak aranan Sabri Kıran’a ait olduğu belirlendi. Kıran’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. MÊRDÎN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.