PKK bayrağı davası üst mahkemede

Yurt Dışı Haberleri —

Mark Campbell ve Beritan Silemani

Mark Campbell ve Beritan Silemani

  • Londra’da yapılan bir eylemde PKK bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle yargılanan ve ‘suçlu’ bulunan gazeteci Mark Campbell ve aktivist Beritan Silemani'nin temyiz mahkemesinin ön duruşması Londra Old Bailey’de görüldü. Ön duruşmada itirazın 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde görülmesine karar verildi.

2022’de Londra’da yapılan bir eylemde PKK bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle haklarında ‘terör propagandası’ suçlamasıyla dava açılan İrlandalı gazeteci Mark Campbell ve Kürt kadın aktivist Beritan Silêmani, Ocak 2004'te Westminster Magistrates Court'ta yapılan yargılama sonucunda ‘suçlu’ bulunmuştu. Campbell ve Silemani'nin avukatları karara itiraz ederek davayı üst mahkeme Old Bailey'e taşımışlardı.

Önceki gün Londra Old Bailey mahkemesinde yapılan ön duruşmada itirazın 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde görülmesine karar verildi. Duruşmada Mark Campbell, Beritan Silêmani ve avukatları hazır bulundu. Ön duruşmada hazır bulunan İrlandalı gazeteci Mark Campbell gazetemize yaptığı açıklamada Kürt sorunun demokratik yollardan çözümü için PKK'nin 'terör listesinden' çıkarılmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi.HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.