Rojin kaçırıldı mı?

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rojin kaçırıldı mı?
  • 22 tutsağa görüş yasağı
  • Erkekler 3 kadını katletti

Wan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 18 gündür haber alınamıyor. Kabaiş’in en son 27 Eylül akşamı kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Öğrenci Yurdu’ndan çıktığı ve kampüs sınırları içerisinde bulunan Wan Gölü sahiline indiği tespit edildi. Kendisine ait telefon, kulaklık, su ve kekin sahil kısmında bulundu. Başörtüsü ise 10 Ekim’de diğer eşyalarının bulunduğu yerden 40-50 metre uzaktaki Bardakçı Mahallesi sınırları içerisindeki Wan Gölü kıyısında bulundu.

Kızını bulmak için Amed’den Wan’a gelen Nizamettin Kabaiş, umutlarını kaybetmediklerini ve Rojin’in hâlâ hayatta olduğuna inandıklarını dile getirerek, “Rojin’in suda olmadığı gerekçesiyle bir yerde tutulduğunu düşünüyoruz ve hayatta olduğuna inanıyoruz” dedi. WAN

***

22 tutsağa görüş yasağı

Evin Cezaevi idaresi, aralarında Serunaz Ahmedî, Pexşan Ezîzî, Nergiz Muhammedîve Werîşe Muradî’nin de bulunduğu 22 kadına iletişim ve aile görüş yasağı versi.

22 tutsağın temel haklarından mahrum bırakıldığı ve aileleriyle görüşmelerine izin verilmediği, tutsakların hastaneye gitme ve tıbbi tedavi alma talepleri ve haklarından mahrum bırakılmalarına gösterdikleri tepki nedeniyle verildiği kaydedildi. TAHRAN 

***

Erkekler 3 kadını katletti

Erkekler bir günde 3 kadını katletti, bir kadını da ağır yaraladı. Balıkesir'in Edremit ilçesinde Murat Ö. adlı erkek, evli olduğu Nezihe Nurçin Ö. kayınpederi Ali Rıza Kaya, kayınvalidesi Sevim Kaya ve baldızı Gülçin Kaya’yı kesici aletle katletmek istedi.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine hastaneye kaldırılan, Sevim Kaya ve Gülçin Kaya yaşamını yitirdi, Nezihe Nurçin ve Ali Rıza Kaya ise ağır yaralandı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Ömer T. isimli erkek, daha önce dini nikahla evli olduğu Huriye Özkan’ı kesici aletle katletti, çocuğunu ise yaraladı. Yaralı olan çocuk ise, tedavi altına alındı. Katil Ömer T., daha sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli’de Tuncay Ateş, evli olduğu Semira Ateş’i ateşli silahla katletmeye çalıştı. Ağır yaralanan Semira Ateş sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Fail ise otomobiliyle ambulansın arkasından giderken, hastanenin önünde gözaltına alındı. Semira Ateş’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. ANKARA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.