Saldırılan Hewş'e ziyaret

DEM Parti Hewş Kafe ziyareti

DEM Parti Hewş Kafe ziyareti

  • İki kez saldırıya uğrayan Hewş Kafe'yi ziyaret eden DEM Parti'liler, Hizbulkontra çetesine şöyle seslendi: "Buradayız. Sizi yönetenler, on binlerce kişiyi katlederek, bu kenti ele geçiremedi, bundan sonra da geçiremeyecekler."

DEM Parti, ikinci kez saldırıya uğrayan Hewş Kafe sahiplerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Heyette, DEM Parti Amed İl Eşbaşkanları Abbas Şahin ve Gülşen Özer, Milletvekilleri Adalet Kaya, Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Sûr ve Rêzan Belediye Eşbaşkanları yer aldı. Heyet, Hewş Kafe sahiplerini dinleyip yaşanılanlara dair bilgi aldı, ardından basın açıklaması yaptı. 

Kirli ittifakın uzantıları

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Ortadoğu’yu kana bulayan kirli ittifakların Amed’de aynı oyunu oynamaya çalıştığını söyledi. Şahin, “Amed’de özellikle DAİŞ artıkları ile halkımızın sosyal hayatına müdahale etmeye çalışıyorlar. Bu kirli ittifakın kirli planları var. Bu kirli plan da halkımızı kendi topraklarından çıkarıp kendilerine göre burayı dizayn etmek. Bizler bu topraklarda olmaya devam edeceğiz. Şu anda gençlerimizi tarikatlara yönlendirmeye çalışan, DAİŞ’e yönlendirmeye çalışan bir zihniyet var. Bunu başaramadıklarında da uyuşturucuya yönlendiriyorlar. Kirli politikalarının hiçbirinin sonuç almayacağını görmeleri gerekiyor. Bu topraklarda barış, demokratik siyaset olacak ve bu topraklarda bu toprakların sahibi yaşayacak. Selefi, DAİŞ artıkları gelip burada halkımıza karşı bu tür eylemlerde bulunamayacaklar. DAİŞ artıkları sokaklardan çekilmeli” dedi. 

Amed sahipsiz değildir

DEM Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş da saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi. Beştaş, “Hiç kimse burada Sûr’da ya da başka bir semtte yaşam biçimimize, kültürümüze, dilimize, yaptığımız çalışmalara müdahale edemez” şeklinde konuştu. 90’lı yılları tekrar geri getirmek ve Kürt halkını baskı ve zorla teslim almat çabasına işaret eden Beştaş, Hewş Cafe’nin önünden buraya saldıranlara seslendi: "Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik. 90’lı yıllarda da her gün onlarca faili belli cinayet işlenirken burada yaşayanlar Amed’e sahip çıktı. Amed’in ne kimliğinin, ne kültürünün ne de dilinin ortak yaşam perspektifinin yok edilmesine izin verdi. Farkındayız, sizi yönetenler, teşvik edenler var. Amed sahipsiz değildir. İki üç tane kendini bilmez gelecek ve saldıracak, kafe sahibini tehdit edecek, yoldan geçen kadınlara laf atacak. Asla bu saldırılara geçit vermeyeceğiz. Buradayız, hodri meydan!Aklınızı başınıza alın, sizi yönetenler on binlerce kişiyi katlederek, bu halkı ve kenti ele geçiremedi bundan sonra da geçiremeyecek.” AMED

 

* * *

DEDAŞ kirli siyasetin elidir

Bismil’de DEDAŞ tarafından elektriksiz bırakılan köyü ziyaret eden DEM Parti heyeti, “AKP-MHP iktidarının kirli siyaseti DEDAŞ eliyle yürütülüyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

DEM Parti heyeti, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından elektrikleri kesilen Amed’in Bismil ilçesine bağlı Haciya Kurdan (Kazancı) Mahallesi'ni ziyaret etti. Oksijen makinesine bağlı bir çok hastanın yaşadığı köye ziyarette bulunan heyette DEM Parti Amed Milletvekili Berdan Öztürk, DEM Parti Amed İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin, Bismil Belediye Eşbaşkanı Mizgin Ekin, DEM Parti İl ve İlçe yöneticileri yer aldı.

İncelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, “Bir kamu hizmeti olan elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden sonra halka hizmet noktasında hareket etmesi gereken DEDAŞ'ın özellikle iktidar tarafından halka zulmeden bir yapı haline geldiğini görüyoruz. Dün itibarıyla gece saat 03.00'te elektrikleri kesilen 2-3 bin nüfuslu mahallemizde kalp hastası, tansiyon hastası ve diyalize bağlı hastalarımız var. Buna rağmen halk üzerinde bir baskı oluşturmak için elektrik dağıtım şirketi ekipleri, gece halkımızın elektriğini kesmiş bulunuyor. Bunu kınıyoruz” dedi. Elektriğin mahallede bulunan hastalar dışında çiftçilikle geçinen halk için de hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Şahin, “Elektriğe bağlı olarak suyun da olmaması aslında bir insanlık trajedisidir. Bunu gören Türk yetkililerin bu kadar duyarsız kalmasını biz burada protesto ediyoruz. Gerekli yerlere şunu söylüyoruz; halkın parasıyla gelen kurumların halka zulüm etmesine izin vermeyeceğiz, her yerde bunu teşhir edeceğiz. İktidar, DEDAŞ'ı bir tehdit aracı olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

DEM Parti Amed Milletvekili Berdan Öztürk de şunları söyledi: “Burada yaşayan halkın çiftçilikle geçindiğini biliyorlar, yaklaşık 20 bin dönüm ekili pamuk tarlası susuz kaldı. Bununla bizlere ‘çiftçilik yapmayın kendi topraklarınızı terk edin’ diyorlar. AKP-MHP iktidarının bu kirli siyaseti DEDAŞ eliyle yürütülüyor. Burada yaşayan halka ‘DEM Parti’ye oy verdiklerini, bunun için elektriksiz kaldıklarını’ söylemişler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Her yurttaşa eşit hizmet götürmek zorundasınız. Burada makinelere bağlı yaşayanlar var. Bununla insanlarımızı hem ölüm hem de göçle yüz yüze bırakıyorsunuz. Halka bunu yapmalarına izin vermeyeceğiz. Şemrex’te yangın çıktığında yoksunuz ama gece mahalleye gelip elektrikleri kesiyorsunuz. Bunların hesabını bu halka vereceksiniz, bugün olmazsa yarın.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.