Saldırılar Çoman’a dayandı

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • Türk devleti, Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarını genişleterek Hewlêr kırsalını hedef aldı. Duhok’un Dêrelok bölgesinde de yeni bir operasyon başlatıldı.

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (Community Peacemaker Teams-CPT), işgalci Türk devletinin hava saldırılarını Hewlêr’in Çoman ilçesine kadar genişlettiğini ve bölgenin bir hafta içerisinde 2 defa bombalandığını açıkladı.

CPT üyesi Kameran Osman’ın verdiği bilgiye göre son bombardıman önceki gün yerel saatle 17.40’ta gerçekleşti. Qesrê nahiyesinin 3 bölgesi hedef alındı.

Dêrelok’ta yeni operasyon

İşgalci Türk ordusu, Duhok’un Dêrelok nahiyesinde yeni bir operasyon başlattı. Önceki gün başlayan operasyonu takip eden Rojnews, operasyona eşlik eden KDP peşmergelerinin görüntülerini paylaştı.

Türk ordusu 3 Temmuz günü Bamernê, Enîşkê, Qadîşê, Amediyê, Derelûk ve Şeladizê bölgelerinden geçirdiği tanklar ve zırhlı araçlarla Girê Bahar ve Sergelê alanına yönelik birçok koldan başlattığı saldırılar ile birlikte yeni bir aşamaya geçti. Karadan KDP desteğiyle Sergelê ve Deraluk arasında yer alan Girê Bahar bölgesine konumlanmaya çalışan Türk devleti,

Duhok vilayetinde 15 km, Sidekan bölgesinde 45 km içeri girerken bu bölgelerde şu ana kadar 240’ı aşkın bombardıman gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında 15’ten fazla yeni askeri üs inşa etti. Resmi verilere göre üslerin sayısı 74'e çıkarıldı. Fakat son bir yıl içerisinde yapılan üs ve askeri noktalarla beraber bu sayı 85’i buluyor. HABER MERKEZİ

 

* * * 

300 çete Duhok’a yerleştirildi

Kuzey ve Doğu Suriye İhlalleri Belgelendirme Merkezi, 300’den fazla çete üyesinin Duhok'un Berwarî ilçesindeki Türk askeri üssüne yerleştirildiğini duyurdu.

Merkez’in yayınladığı raporda, Türkiye'nin para karşılığında 300’den fazla çete üyesini Suriye’den Başûrê Kurdistan’a gönderdiği belirtildi. Raporda, bu grupların Türk devleti tarafından Suriye topraklarındaki askeri kamplarda eğitilip, silahlandırıldığı hatırlatıldı. Belgelendirme Merkezi, çete üyelerinin Duhok'un Berwarî Bala bölgesindeki Türk askeri üslerine yerleştirildiği bilgisini verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.