Samimiyet varsa değerlendirilir

.

.

  • Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, eğer samimiyet görülürse Kürtlerin de kendi içinde bunu değerlendireceğini söyledi.

Ahmet Türk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Halk TV'ye konuk olarak, yeni süreçle ilgili soruları yanıtladı. "Kürtler artık kanmaz, bunun görülmesi lazım. Kim başlatırsa başlatsın 'ben Kürtleri kandıracağım, desteğini alacağım' gibi bir mantıkla ayarlanıyorsa yanlış yapıyor, kaybeder" diyen Türk, şunları söyledi: "Bu işin ciddiyetini önce görmemiz lazım. Ciddiyeti olduğu zaman oturursunuz, düşüncelerinizi dile getirirsiniz. Ciddiyet ve gelişmelere göre her şeye karar veren bir partiyiz. Ciddiyet ortada mı? Beklentilere yanıt verecek bir süreç başlar mı? Elbette ki bunu izliyoruz. Bahçeli ve Erdoğan'ın ortak olarak yürüttüğü bir sürecin ne kadar ciddi ve samimi olduğunu görmemiz gerekiyor. Eğer o samimiyeti görürsek elbette ki Kürtler kendi içinde bunu değerlendirir. Taleplere doğru yanıt verirse bizim söylediğimiz şeyleri gerçekten anayasada güvence altına alacak bir düzenlemeye giderse biz anayasaya da destek veririz. Biz bu sorunun çözümünü istiyoruz. Önemli olan halkımızın hak, hukuk ve özgürlük konusunda eşit yurttaş olacağı bir dönemin gelişmesidir. Erdoğan geçmişteki dönemde tek başına yürüttüğü süreçte sınıfta kaldı. Başarılı olamadı. Bugün ittifak ettiği en milliyetçi kesimle, cepheyle bu meseleyi gündeme getiriyorsa bunu doğru bir şekilde izlememiz lazım."

 

* * *

Avukatlardan İmralı başvurusu

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 43 aydır haber alamadıkları İmralı'daki müvekkilleriyle görüşmek için başsavcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulundu.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tecrit koşulları altında rehin tutulan ve 43 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları yeni bir başvuru yaptı. Başvurular, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli, Suzan Akipa ve Emran Emekçi tarafından yapıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvuruda bulunan avukatlar, ayrıca İmralı'daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme başvurusunda bulundu.

Avukatların Abdullah Öcalan ile Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için yaptıkları görüşme başvurularının çoğuna yanıt verilmiyor. Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verilen yanıtlarda ise "disiplin cezaları" gerekçe gösterilerek avukat görüşleri 6 aylık periyotlarla yasaklanıyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.