Savaş derinleşirse faşizm kalıcılaşır

Fatma İnce - Harun Turgan

Fatma İnce - Harun Turgan

  • Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren SODAP ve SYKP temsilcileri, “savaş derinleşmesi faşizmin kalıcılaşması demek” uyarısında bulunarak ortak mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Mezopotamya Haber Ajansı’na konuşan Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Fatma İnce ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclisi (PM) üyesi Harun Turgan işgal saldırılarına tepki gösterdi.

AKP-MHP iktidarının "Kürt düşmanlığı ve nefret politikalarıyla” ayakta durduğunu belirten SODAP Sözcüsü Fatma İnce, “Burada büyük bir bütçe, bu savaş politikası ve endüstrisine ayrılmış durumda. Türkiye’deki sosyalistler açısından bunun teşhirinin yapılması çok önemli. Bu kadar yoksulluğu yaratan iktidar, büyük oranda emekçilerden çaldıklarını savaş endüstrisine yatırıyor ve buradaki güçlerini daha da zenginleştiriyor” dedi. İnce, “Kürt halkının, statüsüne yönelik saldırılara karşı verdiği mücadeleyi destekleyerek, saldırıların önüne geçebiliriz” sözleriyle de ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

İlkesel bir sorumluluk

SYKP’li Harun Turgan da Kürt halkının kazanımlarını savunmak için dayanışmanın sağlanması gerektiğini vurguladı. Türkiye işçi sınıfı ve sosyalistler açısından Kürt halkının özgürlüğünü savunmanın ilkesel bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Turgan, şunları belirtti: “Kürtlere karşı savaş politikasının derinleşmesi faşizmin kalıcılaşmasının başlıca dayanağını oluşturacaktır. Demokrasi gibi barış mücadelesi de açık bir sınıfsallık taşıyor. Ölenler, yaşamı yıkılanlar hep yoksullar, emekçiler oldu ve oluyor. Bu gerçeği söylemekle yetinmeyen, barış hakkını savunan, patronların ve özel savaş aygıtının tarif ettiği güvenliğin bizim güvenliğimiz olmadığını bilince çıkaran politikalar ve pratikler geliştirmek görevlerimiz arasında.” İSTANBUL

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.